BMX krossis sõideti viimane talvekarika etapp

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartus sõitsid BMX krossi ratturid viimase sisetingimustes peetud võistluse ning nüüd ollakse valmis välisraja võistlusteks.
Tartus sõitsid BMX krossi ratturid viimase sisetingimustes peetud võistluse ning nüüd ollakse valmis välisraja võistlusteks. Foto: Jaan Veeranna

Tartus peeti eelmisel nädalavahetusel BMX krossis viimane talvekarika etapp, mis tähistab ühtlasi seda, et peagi algavad võistlused välisrajal. Viimasel etapil võistlesid eestlaste kõrval ka lätlased ning mitmed ratturid on teinud talviste võistuste tulemusel suure arenguhüppe.

Talvekarika peakorraldaja Jaan Veeranna sõnul on talvel on treenitud korralikult ja võistluskiirused on iga etapiga suurenenud. «Kõige suurema arenguhüppe on teinud ilmselt poiste B13-14 vanuseklass, kus koguni kolm parimat ratturit sõitsid viimasel etapil ennast uude sekundisse,» selgitas Veeranna. Ta lisas, et konkurents viib edasi ja korralikud treeningtingimused annavad selleks hea võimaluse.

Laupäeval olid esimesena peetud ajasõitudes oma vanuseklasside parimad ka mitmed tartlased: Kristen Kaur Aardevälja (Vooremaa Centrum), Mirle-Neora Adusoo (Peloton), Jesper Varep (Tartu Velo), Joonas Kiho (Tartu Velo), Joonas Vaikmäe (Tartu Velo), Rikojan Tugedam (Tartu Velo) ja Andrus Mõttus (Tartu Velo).

Pühapäeval jätkusid kohasõidud, kus korraga startis kolm ratturit. Veeranna sõnul on võistlejate tehnilised oskused talve jooksul oluliselt paranenud ja kohasõitudes võis näha osavaid möödasõite. Viimasel etapil teenisid Tartu klubide ratturitest esikohad: Kristen Kaur Aardevälja (Vooremaa Centrum), Mirle-Neora Adusoo (Peloton), Jesper Varep (Tartu Velo), Joonas Kiho (Tartu Velo), Joonas Vaikmäe (Tartu Velo), Rikojan Tugedam (Tartu Velo) ning Andrus Mõttus (Tartu Velo).

Veeranna kirjeldas, et ratturid ootavad juba väga välisraja treeninguid. «Loodame väga, et sel aastal annab koroonapandeemia järele ja saab teha korraliku võistlushooaja. Esimesed välisraja võistlused Eestis toimuvad Tähtvere Puhkepargi BMX krossirajal juuni alguses,» sõnas Veeranna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles