Sulgpallurid teenivad võite nii kodus kui võõrsil

Lenel Karu
, reporter
Copy
Helina Rüütel on viimastel nädalatel näidanud välisliigades otsustavaid ja häid tulemusi.
Helina Rüütel on viimastel nädalatel näidanud välisliigades otsustavaid ja häid tulemusi. Foto: Oleg Harchenko / ESPL

Tartu sulgpallureid on viimastel nädalatel saatnud edu mitmel rindel. Kes mängib hästi välisliigas, kes aga teenib kodus tähtsaid võite. 

Viimaste nädalavahetustega on ennast hästi tõestanud teiste hulgas Tartust pärit Helina Rüütel, kes oma koduklubiga Piume d’Argento BC mängis viimasel nädalavahetusel Itaalia sulgpalliliigas Serie A-s välja suurepärase tulemuse. Rüütel käis väljakul viies paarismängus, millest kõik võitis. Kohe avapaaris mängis ta koos sakslanna Hannah Pohliga üle Laura Santos Iglesiase ja Rebecca Tognetti 21:12, 21:15. Lõppseisu 4:1 vormistas Rüütel koos teise Saksamaa kodakondse Luis Aniello La Roccaga segapaarismängus, kus Tognetti ja Luca Tobias Bellazzi alistati 21:9, 21:11. 

Rüütli mäng otsustas

Teise oma klubi vastu peetud kohtumises olid palermolased visad vastased ja naiste paarismängus anti Rüütlile puhkust. Aga siiski võideti ja kohtumise parim jäi segapaaride otsustada, kus Rüütel oma võiduga taas kindluse tõi. Viimasena astus Rüütli koduklubile vastu esimese kolme vooru järel liidrikohal olnud RA System BC Milano. Heitlus Milano klubiga sai samuti lahenduse alles viimase matšiga ning võidu kindlustas taas Helina Rüütel koos paarilisega.

Ka veebruari viimasel nädalavahetusel mängiti Serie A-s Malles Venostas, kus Rüütli koduklubi Piume d’Argento BC sai kirja kaks võitu, ühe kaotuse ja 11 punkti ning oli kolme vooru järel viiendal kohal. Avavoorus võideti laupäeval kohalik ASV Malles 3:2, seejärel kaotati 2:3 tiitlikaitsjale SSV Bozenile ning pühapäeval võideti Farco Chiari 4:1. Helina Rüütel oli siis kuuest paarismängust võidukas viies.

Edukad Tartu noored

Samal ajal on ka Eestis pidevalt palju võistlusi ning noorte seas mängiti märtsikuu esimesel nädalavahetusel Tartu ülikooli spordihoones noorte GP-sarja teine etapp. Eestlastele olid konkurentsi pakkuma tulnud ka naabrid Lätist ja Soomest.

U-19 vanusegrupi noormeeste paarismängus võitis Triitoni duo Andrei Schmidt ja Hugo Themas. Neidude paarismängus vormistasid võidu Triitoni mängijad Marelle Salu ja Emili Pärsim. Segapaarismängus jäid kahegeimilises finaalis peale Tregert Gustav Värv (TÜASK) ja Heili Merisalu (Nõo SK).

U-17 vanuseklassi segapaarismängus võttis võidu Eesti–Läti duo Karolina Pintšuk (TÜASK) ja Elza Zitāne. U-15 poiste seas olid parimad tartlased, üksikmängus võidutses Priit Põder (Triiton) ning paarismängus Marten Põder ja Kaspar Sorge. Tüdrukute seas pääsesid poolfinaali vaid Triitoni esindajad, esikoha vormistas Romili Vakk. Segapaarismängu võtsid võidu Priit Põder ja Annabel Mutso. Noorte GP-sarja kolmas osavõistlus peetakse 21. mail Märjamaa valla spordikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles