Sõjapõgenike vastuvõtukeskuse töökoormus on muutunud leebemaks

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Vähemalt pooled majutusasutustes ööbijatest on lastega pered. Täna pärastlõunal saabus Raadimõisa hotellis tegutsevasse vastuvõtukeskusesse perekond Ukraina linnast Krementšukist. Lapsed Maksim (paremal) ja Alissa ootasid, et saaks juba linna uudistama minna.
Vähemalt pooled majutusasutustes ööbijatest on lastega pered. Täna pärastlõunal saabus Raadimõisa hotellis tegutsevasse vastuvõtukeskusesse perekond Ukraina linnast Krementšukist. Lapsed Maksim (paremal) ja Alissa ootasid, et saaks juba linna uudistama minna. Foto: Margus Ansu

Pühapäevaks oli Tartusse ja selle lähiümbrusesse jõudnud ligi 350 Ukraina sõjapagulast, kes vajasid siin ööbimiskohta. Kolmapäevaks oli põgenikke kohal 450 ringis. Kuigi uusi tulijaid on endiselt, ütlesid Raadimõisa hotellis tegutseva vastuvõtukeskuse töötajad, et nende koormus on ühtlustunud.

Põgenike jaotumine saab alguse juba piiripunktist. «Piiril on hakatud nüüd Eestisse saabunud põgenikele soovitama, kuhu nad võiks minna,» rääkis abilinnapea Mihkel Lees. «Siiani on valdav osa valinud Tallinna või Tartu. Loodame, et tänu uuele süsteemile jagunevad inimesed ühtlasemalt ja et suudame neid vastu võtta.»

Küsimusi seinast seina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles