Tartu abilinnapea Gea Kangilaski selgitas, et südalinna kultuurikeskuse detailplaneeringu ja arhitektuurivõistluse ala ulatub keskpargist kaugemale, sellesse on kaasatud ka turuhoone esine Emajõe kaldaala kuni Kaarsillani.
Tartu abilinnapea Gea Kangilaski selgitas, et südalinna kultuurikeskuse detailplaneeringu ja arhitektuurivõistluse ala ulatub keskpargist kaugemale, sellesse on kaasatud ka turuhoone esine Emajõe kaldaala kuni Kaarsillani. Foto: Margus Ansu

Tartu südalinna kultuurikeskuse ennustatav ehitusmaksumus on 97,3 miljonit eurot, millest veerand jääb linna kanda ja ülejäänu tuleb riigilt kultuurkapitali kaudu, selgus volikogule esitatud ülevaatest. See on suur kallinemine võrreldes sellega, mis pandi kirja riigikogule esitatud taotluses, millega sooviti hoone lisamist riiklikult tähtsate kultuuriehitiste nimekirja. Aasta tagasi hinnati kultuurikeskuse rajamise kuludeks 60 miljonit eurot: linna panus 15, eraraha 5 (parkla) ja kultuurkapitali kaudu 40 miljonit.

Oma osa mängib, et hoone ennustatav valmimisaeg lükkub kahe aasta võrra edasi. Esiti plaaniti avada aastal 2027, nüüd on tõenäoline 2029. Ehitus peaks algama 2026.

Kiire hinnatõus

Kommentaarid (3)
Copy