Purustatud linna vaade viib mõtted putinlikule sõjale (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
E-kunstisalongis avatud järjekordse oksjoni tööde väljapanekus on tähelepanuväärsele kohale asetatud Ferdi Sannamehe kipsskulptuur «Narcissus» mõõtmetega 48,5 x 34,7 x 40,2 cm ning Aleksander Vardi «Linnamotiiv raudteesillaga» (81 x 100 cm, all keskel).
E-kunstisalongis avatud järjekordse oksjoni tööde väljapanekus on tähelepanuväärsele kohale asetatud Ferdi Sannamehe kipsskulptuur «Narcissus» mõõtmetega 48,5 x 34,7 x 40,2 cm ning Aleksander Vardi «Linnamotiiv raudteesillaga» (81 x 100 cm, all keskel). Foto: Margus Ansu

Osa Tartu kesklinnast oli pärast teist maailmasõda, kui siit olid üle käinud hitlerlikud ja stalinlikud väed, täiesti varemetes. Rusude koristamine võttis aastaid. E-kunstisalongis äsja avatud 49. oksjoni näitusel on Eduard Maaseri kaks akvarelli, mis tehtud 75 aastat tagasi, kui sõjast oli möödunud kaks aastat. Need teosed tuletavad meelde koledusi, mida teevad praegu putinlikud väed Ukraina linnades.

Oksjonitööde tutvustuses on märgitud, et Eduard Maaser astus Pallasesse 1934, kuid lahkus koolist pärast esimest aastat. Uuesti alustas ta kunstiõpinguid 1941 ja lõpetas 1948, kui Pallas oli tehtud Tartu riiklikuks kunstiinstituudiks.

Eduard Maaseri akvarellil on vaade Tartu kesklinnale 1947.
 
Eduard Maaseri akvarellil on vaade Tartu kesklinnale 1947.  Foto: Repro
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles