Suri Regio juhataja Leida Lepik

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Leida Lepik (13. XII 1968 – 14. III 2022).
Leida Lepik (13. XII 1968 – 14. III 2022). Foto: Erakogu

Esmaspäeval suri pärast rasket haigust Regio juhataja, Tartu ülikooli geograafina 1991 lõpetanud Leida Lepik (13. XII 1968 – 14. III 2022). Veebruaris 2021 sai ta oma panuse eest kodumaisesse kartograafiasse presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Leida Lepiku kolleegid märgivad suhtlusmeedias, et raske on praegu leida sõnu, kui palju ta neile kõigile tähendas, kuidas ta innustas ja toetas kõiki ning kui palju oli tal alati jaksu regiolaste ja sõprade jaoks.

«Regio ja Eesti kaardikultuuri elushoidmine ning edendamine oli vaieldamatult Leida elutöö,» lisavad regiolased. «Just Leida oli 2019. aastal ilmunud Eesti esimese rahvusatlase üks eestvedajaid,» kirjutas Regio.

Mullu 23. veebruaril Tartu Postimehele antud intervjuus ütles Leida Lepik, et teenetemärgi sai ta ju ikka vist selle pärast, et on 33 aastat kartograafias osalenud ja enamikue ajast seda vedanud.

«Viis aastat tagasi ostsime Regio kaubamärgi ja võtsime päris suure riski, kas me ikka saame kaubamärgi au sees hoidmisega hakkama,» lisas ta. «Meil on läinud hästi, me ei ole kordagi Teet ja Jüri Jagomäele häbi teinud. Sel aastal saame oma n-ö ingelinvestoritele isegi osaliselt raha tagasi anda – maksame dividende.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles