Raatuse kooli õpilased kutsuvad heategevuslikule lõunale

Tartu Postimees
Copy
Pildil Tartu Raatuse kool.
Pildil Tartu Raatuse kool. Foto: Kristjan Teedema

Reede lõunal toimub Raatuse kooli õuel õpilaste korraldatud heategevuslik üritus, mille käigus pakutakse Ukraina rahvusköögist tuttavat borši, kartulipannkooke ja vareenikuid. Kogutud raha annetatakse Punase Risti kaudu Ukraina toetuseks.

Kõik toidud valmistavad lapsed ise kooli köögis. Eriliseks muudab toidu asjaolu, et supp valmistatakse veganretsepti järgi ning küpsetised sobivad ka taimetoitlastele. Neid juhendab käsitöö ja kodunduse õpetaja ning ühtlasi üks klassijuhataja Tuuliki Vuks. Õpetajate poolelt aitavad vahetult kaasa klassijuhatajad Aigrid Kõõra ja Priit Laats.

«Kavatseme toitu valmistada sajale inimesele, kellest igaüks saab teha talle meelepärases summas annetuse, mis läheb laste otsusel Punase Risti kaudu ukrainlaste abistamiseks. Rahaannetus võimaldab pakkuda just sellist abi, mida humanitaarkatastroofi keerisesse sattunud inimestel sel raskel ajal kõige enam vaja on,» ütles üks korraldajatest, õpetaja Tuuliki Vuks

Raatuse koolis käib praegu üheksa Ukraina sõjapõgenikust last. 

Kokku on ürituse ettevalmistamisesse ja läbiviimisesse kaasatud 22 õpilast. Toitude pakkumine toimub kooli siseõuel, kuhu saab siseneda nii Jaama kui Raatuse tänava poolsetest väravatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles