Lapsed sõitsid Kassitoome soojaks

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlaliug.
Vastlaliug. Foto: Margus Ansu

Kuigi ühele Tartu katoliku kooli tüdrukule trehvas eile pärastlõunal Kassitoomel lõua pihta valus obadus, mis jättis ta tükiks ajaks nõlvale hapu näoga norutama, jätkus ülejäänud lastel sama kooli neljandast a-st ja b-st lusti ikka uuesti ja uuesti kõige järsemast nõlvast üles turnida, üksteise sappa istudes inimuss moodustada ning kärades ja lumepilve üles paisates tagumiku peal vastlaliug lasta.

Kõik neljandikud kinnitasid, et ka kohustuslik vastlakukkel sai hommikupoolikul koolis põske pistetud. Üks neist, Sonja Gross, oli aga algust teinud juba esmaspäeva õhtul. Sonja ema hankis kuklid, sättis neile ise vahukooremütsid pähe ja iga pereliige sai suu seks.

Vastlapäev ehk lihaheitepäev ehk pudrupäev ehk liupäev ehk liugupäev on kristlikus kirikukalendris ja eesti rahvakalendris tuhkapäevale eelnev päev, mis juhatab sisse ülestõusmispühade eelse pika, ligi seitsmenädalase paastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles