Vastuolud viisid lasteaia direktori ametist

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Nurmepesa lasteaia töötajate ja direktori vaheline pinge sai lahenduse, direktor lahkus ametist.
Nurmepesa lasteaia töötajate ja direktori vaheline pinge sai lahenduse, direktor lahkus ametist. Foto: Kristjan Teedema

Kambja vallas asuva Nurmepesa lasteaia direktor Maris Pärt lahkus täna ametist.

Veebruaris rääkisid lasteaia töötajad ja lapsevanemad Tartu Postimehele, et uue direktori juhtimisvõtted ei sobi kauaaegsetele töötajatele. Juhile heideti ette üleolevat suhtlusstiili ja teatud töötajate eelistamist.

Kui varem on direktor kommentaaridest loobunud, siis nüüd edastas Pärt kirja teel oma selgituse. «Esmalt tahan mainida, et ma ei lasku sellele tasemele, et hakkan kedagi otseselt ajakirjanduse vahendusel poriga loopima,» teatas ta.

Pärt lisas, et siiani ilmunud artiklites on edastatud mitmeid faktidele mitte tuginevaid ning emotsioonidel ja muljetel põhinevaid sõnumeid ja loomulikult on need teinud talle haiget. «Tuleb tunnistada, et päris keeruline on olnud teha sisulist tööd keskkonnas, kus olen tajunud otsest vastutöötamist,» jätkas Pärt. Ka juhtis ta tähelepanu sellele, et nelja aasta jooksul vahetub Nurmepesa lasteaias direktor juba kolmandat korda. «Ilmselt ei saa probleem seisneda sellisel juhul ainult juhtimises,» ütles Pärt ja lisas, et seab praegu esikohale oma südamerahu ning loobub ametist.

Lõpetuseks tänas Pärt neid töötajaid, kes on olnud temaga siirad, toetavad ja koostööaltid, samuti kõiki Nurmepesa lapsi ning valla esindajaid, kellega koostöö on sujunud hästi.

Eile peeti vallas lasteaia juhtimise asjus koosolekut, kus osales ka vallavanem Argo Annuk. Pärast seda saigi avalikuks teade, et ees seisavad ümberkorraldused, mis viivad Maris Pärdi 15. märtsist ametist. «Ümberkorralduste eesmärk on pakkuda kogukonnale parimat haridust, mis vastaks meie kõikide huvidele,» kommenteeris Annuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles