Tartu pritsumehed panid Ukraina poole teele kaks maastikusuutlikku päästeautot

Tartu Postimees
Copy
Koos tehnikaga läks sõjakolde poole teele ka kilomeetri jagu voolikuid.
Koos tehnikaga läks sõjakolde poole teele ka kilomeetri jagu voolikuid. Foto: Priitahtlike pritsumeeste selts

Tartu priitahtlike pritsumeeste selts annetas päästeliidu kaudu Ukraina rahvale kaks maastikusuutlikku päästeautot. Treiler kahe masinaga alustas teed Ukraina poole esmaspäeva ennelõunal.

«Tartu linnas on sama tehnikat kasutanud näiteks uputuste korral ning mõlemad masinad annavad koos välja võimsuse, mis Ukrainale sel keerulisel ajal kindlasti ära kulub. Oleme priitahtlike pritsumeeste seltsiga ka kokku leppinud, et linn toetab nende kahe päästeauto asemele asendusautode soetamist,» rääkis abilinnapea Raimond Tamm.

Ukrainasse saadetakse tankimootori jõul töötav pumbajaam, mis annab välja 110 liitrit vett sekundis, ning voolikuladu, kus on ühe kilomeetri jagu voolikuid.

Päästeautode Ukrainasse saatmine käib ukrainlastelt päästeliidule saadud nimekirja põhjal. Eriti vajalikud ongi maastikuvõimelised masinad, sest tingimused on Ukrainas Venemaa poolt valla päästetud sõja tõttu aina äärmuslikumad. Võimsa pumbajaamaga on Ukraina päästjatel võimalik suurematele tulekahjudele efektiivsemalt vastu astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles