GALERII ⟩ Vanemuise ukrainlasest peakoormeister korraldas Ukraina toetuseks kontserdi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Vanemuise ooperikoori peakoormeister, rahvuselt ukrainlane Oleksandr Bražnik korraldas kontserdimajas oma sünnimaa toetuseks kõikidele tasuta kontserdi. Saabujad pistsid läbipaistvatesse kogumiskastidesse raha, nähtaval kohal seisid ka annetuseks tarvilikud telefoninumbrid ja pangakonto number.

Lavale tulid Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor ning Tartu noortekoor. Kontsert algas sõjas hukkunute mälestuseks leinaseisakuga. Seejärel kõlas Ukraina ja Eesti hümn. Järgmiseks dirigeeris Oleksandr Bražnik Mõkola Leontovõtši koorilaulu «Meie isa», misjärel said kuulajad osa orkestri keelpillirühma esituses Heino Elleri «Kodumaisest viisist».

Muu hulgas oli kavva võetud kontserdinumbreid, milles soleerisid Karmen Puis ja kontserdi peakorraldaja abikaasa Olena Bražnik. Nemad kaks laulsid kaasa ka lõpuks kõlanud Peep Sarapiku ja Juhan Liivi «Ta lendab mesipuu poole» esitusel.

Oma toetuse Ukraina inimestele võitluses nende iseseisvuse ja vabaduse eest saab anda väga mitmel moel. Üks võimalus on seda teha nii nagu tegid kontserdile saabunud, helistades MTÜ Mondo annetusnumbritel

9000380 – 5 €

9000381 – 10 €

9000382 – 50 €

või tehes toetusülekande MTÜ Ukraina Kultuurikeskus arveldusarve numbrile EE401010220229090221. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles