PILDID JA VIDEO Veok sõitis Tartu lähedal reisirongile ette, kümmekond inimest sai viga (16)

Copy

Reedel kella 17.30 paiku juhtus Tartust Valga poole liikunud reisirongiga raske õnnetus. 

45-aastase mehe juhitud poolhaagisega veok Scania sõitis Külitses Ropka ülesõidukohas rongile ette ja selle tagajärjel paiskus pool rongist põllule. Kokkupõrke tagajärjel sai neli rongireisijat sedavõrd palju viga, et nad tuli toimetada haiglasse. Veel neli vajas kohapeal meedikute abi.

Kirjade järgi otsustades oli rongile ette jäänud veok mõeldud hakkepuidu vedamiseks, kuid kohapeal avanenud vaatepildi põhjal võis järeldada, et rasket laadungit masinal parasjagu peal ei olnud.

Pikalt pärast õnnetust oli sündmuskohal liiklus häiritud, autosid lasti aeg-ajalt päästjate märguande peale ülesõidukohast läbi. Rongiga Valga suunas reisinutele korraldas Elron bussidega asendustranspordi. Samuti asendas Elron kõik reedeõhtused Valgast väljuma pidanud rongireisid bussidega.

Toimunu täpne põhjus jäi reedel kinnitamata. Küll aga viitas õnnetusse sattunud veoauto juht Tartu Postimehega rääkides võimalusele, et ülesõidukoha foor ei töötanud korralikult ning hakkas hoiatavat punast tuld plinkima alles viimasel hetkel. Seepeale pidi mees enda sõnul kiiresti otsustama, kas pidurdada ja jääda rongile ette kabiiniga või anda gaasi nii, et löök tabab haagist. Juht otsustas viimase kasuks.

Autojuht oli ka ligi pool tundi pärast juhtunut ilmselgelt šokis ning keeldus meedikute palvel tervisekontrolliks kiirabiautosse sisenemast.

Seda, et kõnealuses piirkonnas võis reedel olla ülesõitude fooridega mingi probleem, märkis ka tartlane Rain Kremmet, kel oli õnnetuse ajal olnud asja Nõo kanti ja kes ootas oma autoga pikalt teise ülesõidukoha punase tule taga. «Kui helistasin infotelefonile, öeldi, et juhtunud on avarii ja arvatavasti on jäänud selle tõttu ka teise koha foor vilkuma – paluti veenduda ohutuses ja üle sõita. Aga pärast mul üks tuttav väitis, et seal olid hoiatustuled juba päeval ilma asjata vilkunud.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles