Tartumaa uus arengustrateegia keskendub sellele, kuidas siduda linn ja maapiirkond

Tartu Postimees
Copy
Tartu omavalitsuste liidu esimees ja Tartu vallavanem Jarno Laur (vasakult), abilinnapea Raimond Tamm ja liidu tegevjuht Sven Tobreluts olid avaüritusel uue arengustrateegia loomise suhtes positiivselt meelestatud.
Tartu omavalitsuste liidu esimees ja Tartu vallavanem Jarno Laur (vasakult), abilinnapea Raimond Tamm ja liidu tegevjuht Sven Tobreluts olid avaüritusel uue arengustrateegia loomise suhtes positiivselt meelestatud. Foto: Tartu omavalitsuste liit

Reedel, 11. märtsil sai lodjakojas alguse Tartu maakonna arengustrateegia uuendamine, mille eesmärk on Tartumaa elu- ja töökeskkond paremaks muuta.

Arengustrateegia avapäeval esinesid sütitavate mõtetega Ahhaa teaduskeskuse juhatuse esimees Andres Juur, inspiratsioonikõneleja ja koolitaja Harald Lepisk ning Comedy Estonia lavakoomik Sander Õigus.

Tartumaa omavalitsuste liidu tegevjuhi Sven Tobrelutsu sõnul on uue arengustrateegia läbiv teema linna ja maapiirkonna sidusus. Arengustrateegia uuendamisega vaadatakse otsa ka teistele suundadele, mis maakonda mõjutavad, näiteks vananemine, elanikkonna vähenemine, uute ärimudelite teke ning jagamis- ja ringmajandus. «Käsitleme kindlasti ka linnastumise, tehnoloogiate arengute ning keskkonnaalaseid muutusi ja vajadusi,» ütles ta.

Arengustrateegia tähendab laiaulatuslikku kokkulepet ja nägemust sellest, milline on maakonna tulevik ning kuidas ühiselt soovitud tulemuseni jõutakse. Arengustrateegia uuendamine on kui lennureis, kus igal partneril on oma roll, vajalikud oskused ning ühine visioon kui reisi lõppsihtpunkt, arvas Tobreluts.

Ta lisas, et selleks, et maakond käiks riigi strateegiliste valikutega ühte sammu, tuleb arvesse võtta Eesti 2035 määratletud pikaajalisi eesmärke ja tõlkida need Tartumaale sobivasse konteksti. Seega on tarvis on üle vaadata senised koostööpunktid, neid uuendada ja luua juurde uusi koostöösuhteid, mis aitavad lahendada kogu Tartumaa arenguvajadusi.

Arengustrateegia uuendamise juhtrühma kuuluvad kõikide Tartumaa kohalike omavalitsuste ning partnerorganisatsioonide juhid. Arengustrateegia uuendatud dokumenti tutvustatakse ka kõikides omavalitsustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles