Uuel näitusel saab ise lumisest nõlvast alla kihutada

Tartu Postimees
Copy
VR-prillidega lumisest nõlvast alla kihutamine on ühteaegu lõbus nii 5- kui ka 50-aastasele.
VR-prillidega lumisest nõlvast alla kihutamine on ühteaegu lõbus nii 5- kui ka 50-aastasele. Foto: Maris Mägi

Reedest saab Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis avastada elamuslikku ekstreemspordinäitust «X-FAKTOR». Näitusel saab õppida ja kogeda spordialasid, aga ka uudistada ekstreemsportlaste varustust ja auhindu.

Näitusel saab lähemalt tutvuda kümnete ekstreemspordialadega, alates tänavaspordialadest, nagu rulasõit ja breiktants, kuni vigursuusatamise ja langevarjuhüpeteni. Välja on pandud ka esemeid, eesotsas Kelly Sildaru varustuse ja pronksmedaliga Pekingi olümpiamängudelt.

Näituse projektijuhi Kristo Kaskpeiti sõnul on näituse loomisel arvestatud, et elamusi jaguks kogu perele. «Mitme meetri kõrgusel ronimisseinal kõlkumine, breiktantsu õppimine või VR-prillidega lumisest nõlvast alla kihutamine on ühteaegu lõbus nii 5- kui ka 50-aastasele,» märkis ta.

Tuntud laulja ja endise rulataja Robert Linna sõnul on just ekstreemsport teda väga palju kasvatanud. «See on arendanud nii julgust kui ka enesekindlust, mis on mulle väga-väga oluline.» Näituse väljapanekuski saab näha Linna auhindu ja varustust.

Ekstreemspordinäitust saab külastada Tartus Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis aadressil Rüütli 15 kolmapäevast pühapäevani kell 10–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles