Tähtvere külas suri tööpostil mees, algatati kriminaalmenetlus

Tartu Postimees
Copy
Mees suri vigastustesse kohapeal. Pilt on illustreeriv.
Mees suri vigastustesse kohapeal. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

10. märtsi hommikul sai häirekeskus teate, et Tartus Tähtvere küla ettevõtte territooriumil sai 59-aastane mees veokilt maha laaditud metallkonstruktsioonidega sedavõrd tugevalt pihta, et suri saadud vigastustesse kohapeal. 

Kiirabi jõudis sündmuskohale loetud minutitega, kuid mehe elu päästa ei õnnestunud. Juhtunu üksikasju uuritakse kriminaalmenetluses.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Laura Jõgisoo sõnul alustatakse surmaga lõppenud tööõnnetuste uurimise puhul alati kriminaalmenetlus. Menetlus alustatakse selleks, et välja selgitada, kas tööõnnetus juhtus tööohutusnõuete rikkumise tõttu. Asjaolude väljaselgitamine on oluline, sest tööõnnetus võib olla seotud tavapäraste protsessidega, mida ettevõttes teevad iga päev paljud inimesed ning seetõttu on oluline teada, kas tööprotsess on ohutu.

Kui menetluses peaks tuvastatama, et traagiline tagajärg saabus tööandja hooletuse tõttu, järgneb tööandjale karistus ning tööandja peab tööprotsessides tegema muudatused, et sarnaseid õnnetusi edaspidi ära hoida, kommenteeris Jõgisoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles