Kajar Lember: olukord tekkis teoreetiliselt, aga inimene tühistati päriselt

, Tartu abilinnapea aastatel 2013–2016
Copy
Kajar Lember
Kajar Lember Foto: Margus Ansu

Korruptsioonivastases seaduses on toimingupiirangud määratletud segaselt ja nii võib kurjategijaks osutuda ka olukordades, kus ametiisikuna tehtud otsuse sisule pole mitte midagi ette heita.

Selge on see, et selgeks ei saanud midagi. Mingit teistsugust järeldust ei saa kahjuks kuidagi teha, lugedes Tartu juhtivprokuröri artiklit ükskõiksusest ja usaldusest (TPM, 4.8). Loe või mitu korda, aga ikka ei saa aru, kas probleem on selles, et ametnike suhtes puudub teistel ametnikel usaldus, või ongi mõnedel ükskõik ning sisuliselt tehakse inimelude hinnaga katseid, et paika panna segasemast segasema toimingupiiranguid käsitleva paragrahvi piirid.

Loo aluseks on see, et minu kunagisele kolleegile Valvo Semilarskile heidetakse ette, et ta hääletas Tartu linnavalitsuse liikmena hulga ehitushangete kinnitamise poolt, mis olemuslikult on rutiinne linnavalitsuse otsus. Enne tutvustab hanke korraldamist ja sisu üldjuhul vastav osakonnajuhataja ning valdkonna abilinnapea vajaduse korral kommenteerib, kui on mingeid probleeme või vajalikku infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles