GALERII ⟩ Pallaslased kogunesid Aparaaditehasesse endist rektorit tänama

Copy

Aparaaditehase Armastuse saalis peeti täna pärastlõunal tänuüritus Tartu kõrgema kunstikooli Pallas kauaaegse rektori Vallo Nuusti auks. Vaid paar päeva tagasi naases Nuust abiretkelt Ukraina piiri äärest.

Kell kolm kogunesid peosaali Nuusti endised ja praegused kolleegid, õpilased ja tuttavad, et tänada staažikat rektorit tema panuse eest Eesti haridusmaastikul ja iseäranis kunstikoolis Pallas. 

Nuust asus kooli juhtima 2005. aastal ning lahkus ametipostilt selle aasta alguses. Tema käe all sai kool 2018. aastal tagasi oma kunagise nime Pallas. Veebruaris valiti Nuusti ametijärglaseks Piret Viirpalu.

Tänuüritus algas elava kitarri- ja viiulimänguga, peosaali kogunenud külalised said nautida suupisteid, veini ning kohvi-teed. 

Avasõnad ütles rektor Piret Viirpalu, kes tõdes, et kingad, millesse tal astuda tuli, on suured ja lubas, et täidab rektori ülesandeid nii hästi kui suudab. Samuti andis ta üle kunstikooli õppejõu ja kunstniku Piret Veski valmistatud karika.

Oma endist ametivenda tulid tervitama ja tänama ka teiste kõrgkoolide juhid rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogust. Oma tänusõnad ütlesid Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits, kaitseväe akadeemia ülemrektor brigaadikindral Vahur Karus ja Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor Ulla Preeden.

Sõna said ka üliõpilasesinduse esindajad ja Pallase nõunike kogu esindaja Mati Raal. Tänuüritust juhtis Pallase maaliosakonna lektor, sisekujundaja Madis Liplap.

Copy
Tagasi üles