GALERII Tartu korvpallimeeskond teenis kodusaalis BK Liepaja üle väärika võidu

Copy

Eesti-Läti korvpalliliigas lõpeb peagi põhiturniir ning Tartu on esimesena play-offi joone all. Kolmapäeva õhtul võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits koduväljakul Läti meeskonda BK Liepajat ning võitis 78:71.

Kohtumist oli tribüünidele vaatama kogunenud mõnisada inimest. Kohe alguses hea hoo sisse saanud tartlased haarasid esimese veerandi keskel tehtud 13:0 spurdiga initsiatiivi ja võitsid esimese perioodi 25:11. Teisel veerandil lasti lätlased pisut järgi ja poolajavileks juhtis Tartu kuuega seisul 44:38. Kolmandal veerandajal hoidis Tartu meeskond kindlat eduseisu ja enne viimast neljandikku näitas tabloo 65:53 Tartule. Kui viimast veerandit oli mängitud paar minutit, jõudis Liepaja korraks ka nelja punkti kaugusele, aga tartlased vastasid kohe 6:0 minispurdiga ja eduseis oli taas kahekohaline.

Kodumeeskonna võidunumbriteks kujunesid 78:71 ja see oli Tartu meeskonnale üheksas võit sel hooajal. Enim punkte (12) kogus Märt Rosenthal, Robin Kivi arvele jäi 16 punkti. BK Liepaja kõige efektiivsem mängija oli Roberts Berzins, kelle kontole kogunes 13 punkti, neli lauapalli, neli korvisöötu ja efektiivsusnäitajaks 25.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs jäi meeskonna esitusega rahule ning hindas võitu tähtsaks. «Olime kannatlikud ja leidsime oma kohad rünnakul üles. Püüdsime hoida mängu lihtsana ja palli liigutada, see ka õnnestus,» kinnitas Mazurs. Ta tõdes, et kaitses on palju kõikumisi ja seda saab alati paremini mängida.

Eesti-Läti liigas on tartlastel kirjas üheksa võitu ja 14 kaotust, millega ollakse esimesena play-offi joone all. BK Liepaja on viie võidu ja 17 kaotusega 12. kohal.

Samaaegselt Eesti-Läti liiga põhiturniiri viimaste mängudega hakatakse pidama ka Eesti meistrivõistluste lisaringi mänge ning Tartu jaoks esimene selline ootab ees laupäeval, kui kell 17.00 minnakse pealinnas vastamisi Tallinna Kalevi meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles