Kiri ⟩ Kersti Meinart: täiesti sobimatu lennugraafik

Copy
Finnairi lennuk Ülenurme lennuväljal.
Finnairi lennuk Ülenurme lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Lugesin Tartu Postimehest artiklit Finnairist ja vaevalisest piletimüügist. Põhjustena oli esile toodud mitu asjaolu, kuid minu meelest kõige põhilisem jäi analüüsimata: täiesti sobimatu graafik. Nende jaoks, kes Soomes või mujal Euroopas tööl käivad, on uued lennuajad täiesti kasutud.

Mina näiteks töötan Brüsselis ja mul kulub Tartusse või siis Brüsselisse jõudmiseks terve päev! Aga siis on vaja puhkus võtta, paindlikku tööaega mul ei ole. Koroonaeelne graafik – hilisõhtune saabumine ja varahommikune väljumine – oli ideaalne, sõitsin väga sageli.

Nüüd lendan Finnairiga küll, aga Tallinna kaudu. Ka Tallinna-Brüsseli otseühendus on tartlase jaoks jube, see AirBalticu hommikune lend on 5.45.

Natuke leevendaks olukorda pühapäevane lend Tartust, seda kasutaks nii mitmedki. Tartus on päris palju neid, kes Soomes tööl käivad. See info oleks muidugi vaja edastada pigem Tartu linnapeale ja Finnairi juhtidele.

Muidugi on vaja saavutada olukord, kus kõik oleks rahul, Aasia ja USA jätkulendudele minejad, välismaal töötavad inimesed ja ka lihtsalt niisama turistid. Praegu on graafik selline, et ei sobi õieti kellelegi. Mul on ostetud üks Tartu-Brüsseli pilet...

Seega ongi kahjuks nii, et laiutad abitult käsi – ühendus on, aga kasutada ei saa.

Kersti Meinart, tõlk, Euroopa Komisjon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles