Tartusse on jõudnud umbes 200 Ukraina sõjapõgenikku, kolmest hotellist enam ei piisa (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaalkindlustusamet otsib põgenike lühiajaliseks majutamiseks uusi partnereid.
Sotsiaalkindlustusamet otsib põgenike lühiajaliseks majutamiseks uusi partnereid. Foto: Sille Annuk

Kolmapäeva õhtuks oli Tartusse jõudnud ligi 200 Ukrainast sõja eest põgenenud inimest. Nende majutamiseks on kasutusel kolm hotelli, aga neist jääb ilmselt väheks.

Linnas mahutatakse sõjapõgenikke kolme hotelli. Põhiliseks keskuseks on Raadimõisa hotell, mis oli hotellina juba mõnda aega tagasi tegevuse lõpetanud. Abilinnapea Mihkel Lees kinnitas, et põgenikke on tõepoolest Tartusse praeguseks jõudnud ligi 200 ning suure tõenäosusega tuleb pagulaste majutamiseks täiendavaid võimalusi otsida.

«Sotsiaalkindlustusamet, kes põgenike majutamist hotellidesse korraldab, peab veel mõne Tartu hotelliga läbirääkimisi,» täpsustas Lees. Kui aga võõrastemajadesse põgenikud enam ei mahu, lastakse käiku Turu tänava spordihoone. 

Samas märkis Lees, et esmalt püütakse inimesi paigutada ikkagi hotellidesse, sest seal on võrreldes spordihoonega oluliselt paremad tingimused.

Veel sõnas abilinnapea, et Raadimõisa hotellist, mis on nüüd kujundatud Tartu ametlikuks sõjapõgenike vastuvõtukeskuseks, palutakse läbi tulla ka neil Ukrainast tulnutel, kel on elu- ja võib-olla ka töökoht juba iseseisvalt leitud. «Meil on tarvis saada ülevaade, kes meile tulevad, milline on nende tervislik seisund, kas vajatakse töökohti, lasteaia- või koolikohta ja nii edasi,» kõneles Lees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles