ABI JA INFO ⟩ Ukraina sõjapõgenike vastuvõtukeskus Tartus asub Raadimõisa hotellis

Tartu Postimees
Copy
Tartus on Ukraina põgenike vastuvõtukeskus Raadimõisa hotellis.
Tartus on Ukraina põgenike vastuvõtukeskus Raadimõisa hotellis. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäevast on Ukraina sõjapõgenike esmane vastuvõtukeskus Tartus Raadimõisa hotellis. Sinna on oodatud ka need põgenikud, kes on Tartusse saabunud omal käel ja ei ole seni linnavalitsuse poole teenuste saamiseks pöördunud.

Vastuvõtukeskus on põgenike saabumise koht, kus antakse esmavajalik terviseabi, hügieenitarbed ja juhised majutuse kohta, samuti saab sealt teavet nii linna kui riigi pakutavate teenuste kohta (haridus, tööhõive jm). Vastuvõtukeskuses on sotsiaalkindlustusameti ja linnavalitsuse töötajad.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul tasub praegu tühjalt seisnud Raadimõisa hotelli eest sotsiaalkindlustusamet. «Kuigi hoone hotellina ei töötanud, on seal kõik tingimused põgenike majutamiseks ja vastuvõtmiseks. Arvestame sellega, et ka selles hotellis täituvad kohad põgenikega kiiresti, ja ootame sotsiaalkindlustusametilt uut partnerhotelli, kus korraldada edasine põgenike majutus. Juhul kui Tartusse peaks korraga saabuma väga suur hulk põgenikke, oleme valmis kasutusele võtma ka Turu tänava spordihoone,» lisas abilinnapea.

Raadimõisa hotell asub aadressil Mõisavärava 1, Vahi alev, Tartu maakond. Kesklinnast saab hotelli bussiga nr 8, mis väljub iga 30 minuti järel peatustest Kesklinna I või Linnamuuseum. Sõita tuleb Killustiku peatusesse, kust viib kergliiklustee hotellini.

Lisainfo koos oluliste telefoninumbrite ja elektronaadressidega leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles