Päevatoimetaja:
Richard Särk

Noorimad kodanikud saavad taas hõbelusikad tseremoonial kätte

Copy
Hõbelusikate kinkimise tseremoonia Eesti Rahva Muuseumis.
Hõbelusikate kinkimise tseremoonia Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Jaak Nilson

Tartu vapiga kaunistatud hõbelusikate kinkimise tseremooniad jätkuvad Tartus pärast koroonakriisist tingitud pausi taas 22. ja 29. märtsil.

Linnapea Urmas Klaas annab mõlemal päeval nimelised hõbelusikad sadakonnale väikesele tartlasele. 22. märtsiks on kutsed saadetud septembris ja oktoobris 2020. aastal Tartus sündinud laste vanematele, 29. märtsi tseremooniale oodatakse 2020. aasta novembris ja detsembris ning 2021. aasta jaanuaris sündinud lapsi.

4. ja 18. aprilli tseremooniatele oodatakse alates eelmise aasta veebruarist sündinud lapsi. Kutsed saadetakse lapsevanematele rahvastikuregistris olevale aadressile.

«Hõbelusikate kinkimise traditsioon algas Tartus 2005. aastal ja loodame väga, et saame sellega tavapärasel viisil edasi minna ja igas kuus vähemalt korra väikesi tartlasi koos nende vanematega tervitada,» sõnas Tartu linnapea Urmas Klaas.

Hõbelusikate kinkimise üritus toimub ERMis ja linnavalitsus palub kõigil tulijail arvestada kehtivate pandeemiast tulenevate piirangutega. Need, kes ei soovi tulla kohale, saavad lapse nimega hõbelusika kätte raekoja esimesel korrusel asuvast linna infokeskusest.

Tagasi üles