Alternatiiv vanade korterelamute soojustamiseks – süstimine PUR-vahuga

Ecopur
Copy
Foto: Ecopur

Kuigi uusi A- ja B-energiaklassi korterelamuid kerkib jõudsalt juurde, ei tasu unustada nõukogude ajal Eestisse rajatud kortermaju. Sageli on need praeguste nõuete kohaselt renoveerimata ning energeetiliselt ebaefektiivsed hooned. Peamiselt kaotavad paneelmajad soojust välisseinte, katuse, välisuste, akende ja keldripõrandate kaudu. Hästi soojustatud kortermaja aitab talvel kokku hoida küttekulude arvelt ning kaitseb suvel liigse kuuma eest. PUR-vahuga soojustatud majas paraneb heliisolatsioon ja väheneb negatiivne mõju keskkonnale.

Ajale jalgu jäänud korterelamute renoveerimine või fassaadi soojustamine on loomulikult abiks, kuid ei tasu unustada, kes neis korterites elavad. Suuremates linnades on võimalik korteriühistul võtta enda kanda suur laen, sest elanikke on palju ning maksejõuliste noorema generatsiooni esindajate protsent suurem. Väikestes asulates on majad sageli 8–12 korteriga, kus pea eranditult kõik elanikud on pensionärid. Suurteks töödeks ei saa laenu võtta, kuid samas pole inimlik elada ka külmas, sooja mittehoidvas korteris.

Siinkohal saabki Ecopur appi tulla PUR-vahuga soojustamisel. Ettevõte Ecopur pakub ühe teenusena PUR-vahuga süstimist, mis on ideaalne viis soojustada vanemaid kivimaju. Elanikele on kõige tähtsam hind. Siinkohal saab võrdluseks tuua, et keskmise nõukogudeaegse paneelmaja soojustamine süstimismeetodit kasutades on hinnanguliselt kümme korda odavam kui ükskõik mis muu fassaadisoojustamisteenus. Vahuga süstimine on parim lahendus, kui tahetakse soojustada lagesid, põrandaid või seinu, aga ei soovita konstruktsioone lahti võtta.

Süstimine kujutab endast PUR-vahuga soojustamist, kus soojustatavate konstruktsioonide avamise asemel puuritakse 0,5–1 meetri tihedusega avad ning süstitakse materjal seintes olevatesse õõnsustesse. Töö käib kiirelt ning tellise või muu kivi ja kandekonstruktsiooni vahelise õhuvahe täitmine annab kuni 50% parema soojapidavuse, säilitades samas hoone fassaadi.

H2Foam Lite avatud pooridega vaht, mida süstimisel kasutatakse, on soojapidavuselt võrdne pihustatava vahuga – see peab sooja kaks korda paremini kui traditsioonilised soojustusmaterjalid. Kuigi on võimalik süstida ka suletud pooridega vahuga, siis H2Foam Lite’i eelis on see, et süstimisel ei tekitata kahjustust vanematele fassaadidele (suletud pooridega vaht võib näiteks fassaadikivid laiali suruda). Sellel avatud pooridega vahul on täielikult vee baasil paisutus, see ei vaja tuuletõket (on tuuletihe) ning veeimavus on kolm korda väiksem kui konkureerivatel toodetel.

Üks suurim pluss süstimisel PUR-vahuga on paigaldamistemperatuur: talvel kuni 15 miinuskraadi ja suvel kuni 30 kraadi. See annab edumaa teiste ettevõtete ees, sest töö tegemiseks ei pea Ecopur ootama sobivat ilma, vaid enamasti saab kohe tegutsema hakata. Oluline on ka märkida, et keskmine maja soojustatakse ühe-kahe päevaga, vaht tardub täielikult umbes kümne sekundiga. Seega teeb Ecopur töö ära kiirelt kvaliteedis hinnaalandust tegemata.

Lisaks ülaltoodule on teiste soojustusmeetodite ees eelisteks energiatarbimise vähendamine ja kulude kokkuhoid – vaht paisub ning täidab ära kõik väiksemadki praod ja vahed. Villaga soojustades jäävad väiksed vahed enamasti ikkagi ühenduskohtadesse. Kuna PUR-vaht nakkub pea iga pinnaga, täites kõik praod ja tühimikud, muutub see justkui üheks pinnaga, millele seda pihustati. See omakorda lisab pindadele ja konstruktsioonidele tugevust ning vastupidavust.

Ecopuri avatud vahuga süstimisteenus on ideaalne alternatiivlahendus vanade kortermajade soojustamiseks ning on kättesaadav ja taskukohane ka elanikele, kel pole võimekust maksta kallite fassaaditööde eest. Kindlustunde lisamiseks annab Ecopur oma töödele vahugarantii 25 aastaks.

Ettevõtte koduleht https://ecopur.ee/

E-post info@ecopur.ee

Telefon 5333 2765

 

Copy
Tagasi üles