Ukraina tudengid saavad ühe aasta käia Tartu ülikoolis õppemaksuta

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli senati pöördumise Ukraina rahva poole kandis ette rektor Toomas Asser. Tehtud video saadetakse Ukraina õppeasutustele, et näidata üles eestlaste toetust sõjaolukorras.
Tartu ülikooli senati pöördumise Ukraina rahva poole kandis ette rektor Toomas Asser. Tehtud video saadetakse Ukraina õppeasutustele, et näidata üles eestlaste toetust sõjaolukorras. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli rektor Toomas Asser tegi eile keskpäeval ingliskeelse videopöördumise Ukraina ja selle haridusasutuste toetuseks. Selleks puhuks olid peahoone ette kogunenud sajad inimesed, käes sinikollased lipud.

Rektor teatas, et sõja eest põgenevate ukrainlaste haridustee jätkamiseks luuakse Tartu ülikoolis täiendavad õppekohad ja tehtud on muidki ettevalmistusi, näiteks oodatakse Ukraina akadeemilisi töötajaid kolleegidena tööle Tartu ülikooli. Vahetult enne videopöördumist võttis senat vastu otsuse, et kevadel ja sügisel ukrainlastelt õppemaksu ei küsita. «Ehk siis vabastatakse nad esialgu ajutiselt selle tasumisest üheks aastaks,» lausus ülikooli õppeprorektor Aune Valk. Loodi ka stipendiumifond Ukraina tudengitele.

Peamiselt kutsuvad välistudengeid siia IT-õppeained, aga ka kultuuri ja poliitika vastu tuntakse suurt huvi. «Päris sellist õppeainet vist ei olegi, kus poleks ühtegi Ukraina päritolu õpilast. Igas sadamas on mõni ukrainlane,» sõnas Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles