Seminar toob spetsialistid Tartusse rääkima energia- ja kliimapoliitikast

Tartu Postimees
Copy
Seminaril esinevad mitmed oma ala eksperdid kliimavaldkonnas, Eesti ja Soome omavalitsuste esindajad ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis.
Seminaril esinevad mitmed oma ala eksperdid kliimavaldkonnas, Eesti ja Soome omavalitsuste esindajad ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis. Foto: Sille Annuk

23. märtsil korraldab Tartu linn koostöös Eesti linnade ja valdade liiduga rahvusvahelise linnapeade pakti tutvustusseminari, kus tuleb juttu kliimast ja energiapoliitikast.

Linnapeade pakt kliima ja energia valdkonnas on Euroopa Liidust alguse saanud rahvusvaheline liikumine, mis on avatud kõigile kohalikele omavalitsustele, olenemata suurusest ning nendepoolsest energia- ja kliimapoliitika rakendamise hetkeseisust. 

Seminari toimumist Tartus toetab rahaliselt ka Euroopa kohalike ja piirkondlike omavalitsuste nõukogu.

Eestist on linnapeade paktiga ühinenud kaheksa kohalikku omavalitsust (Tallinn, Tartu, Saaremaa vald, Rakvere, Rõuge vald, Võru, Jõgeva vald ja Hiiumaa vald.

Paktile allakirjutanud omavalitsused kohustuvad rakendama integreeritud lähenemist kliimamuutuste leevendamisele ja muutustega kohanemisele. Kahe aasta jooksul tuleb Tartul ning teistel ühinenud omavalitsustel välja töötada energia- ja kliimaalane tegevuskava, et vähendada CO2-heitkoguseid 2030. aastaks vähemalt 40 protsendi võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles