Isamaa Tartu piirkond valis üldkogul uue juhatuse

Tartu Postimees
Copy
Isamaa esimees Helir Valdor Seeder Tartus Alexela loomelaval toimunud Isamaa Tartu piirkonna üldkogu
Isamaa esimees Helir Valdor Seeder Tartus Alexela loomelaval toimunud Isamaa Tartu piirkonna üldkogu Foto: Erakogu

Neljapäeva, 3. märtsil toimus Tartus Alexela loomelaval erakonna Isamaa Tartu piirkonna üldkogu. Juhatusse osutusid valituks Gerda Zeigo, Kaspar Kokk, Priit Humal, Mihhail Lotman, Lembit Kalev, Marit Sepma, Meelis Leidt, Tõnis Lukas ja Argo Annuk.

Tartu Linnavolikogu esimees Tõnis Lukas rääkis üldkogul, et Isamaal on tarvis olla Eesti inimestele usaldusväärne jõud, kes võiks tagada Eesti püsimise. Ta selgitas, et Eestile on vaja isamaalisust, mis ei poolda Venemaa riigipead Vladimir Putinit, vaid tunnetab, et meie liitlased ja kuuluvus on läänes. 

«Ukraina võimas võitlus oma iseseisvuse eest näitab, et kaitsetahe aitab vastu saada ka kõige ohtlikumale agressorile. Kutsun inimesi ühinema kaitseliidu ja tema sõsarorganisatsioonidega. Tegin seda ka Tartu linnavolikogu istungil selle nädala esmaspäeval, kui kiitsime heaks Venemaa agressiooni hukkamõistva avalduse,» lausus ta.

Isamaa algatus on Tartus ka praeguse Võidu silla nime muutmine, mis on nende meeli vastuolus ajaloolise õiglusega. «See ei olnud meie võit. Eesti jaoks tähendas Nõukogude armee võit 1944-1945 hoopis raske okupatsiooni algust,» tähendas Lukas.

Isamaa esimees Helir Valdor Seeder ütles, et Tartu vaim on isamaaline vaim ja Isamaa erakonna Tartu piirkond on seda vaimu ja vaimsust ülikoolilinnale väärikalt hoidnud ja arendanud. «Isamaa on Tartus jälle linna juhtimise vastutust kandmas ja meie toetus kasvamas. Piirkonna uude juhatusse valitud inimesed on tugevad isiksused ja Tartu patrioodid, kes suudavad nii varasemate kogemustega kui ka värskete mõtetega Tartu arengusse väga palju panustada,» lausus Seeder.

Äsja juhatusse valitud riigikogu liige Mihhail Lotman lisas, et kuigi erakond tegi Tartus valimistel rahuldava tulemuse ning kuulub võimuliitu, on Isamaa ambitsioonid suuremad. Erakond soovib Tartus nimelt taastada rolli ühe juhtiva parteina.

Samuti valis erakond neljapäeval lisaks juhatusele volikogu ja revisjonikomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles