Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa hea mäng katkes teisel poolajal ning TalTech/OPTIBET noppis võidu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu meeskonna resultatiivseim oli Emmanuel Wembi, kelle saldoks jäi enam kui poole tunniga 13 punkti ja 13 lauapalli.
Tartu meeskonna resultatiivseim oli Emmanuel Wembi, kelle saldoks jäi enam kui poole tunniga 13 punkti ja 13 lauapalli. Foto: Margus Ansu

Paf-Eesti Läti korvpalliliiga kohtumises võõrustas Tartu Ülikool Maks ja Moorits pealinnast kohale sõitnud TalTech/OPTIBET meeskonda. Tugeva kolmanda veerandaja najal võitis kohtumise TalTech skooriga 81:68. 

Tartu Ülikooli spordihoones mõnesajapealise pealtvaataja ees peetud mäng kulges kodumeeskonna jaoks tõusude ja mõõnadega. Kohtumise avaveerandit kontrollis TalTech ning hoidis nelja-viie punktilist eduseisu. Veerandi lõpuks vähendasid tartlased vahet ning veerandaeg lõppes 14:16.

Teisel veerandil sai aga kodumeeskond hoo üles ja 18:4 spurdiga mindi kohtumist juhtima 32:23. Nii kiiresti kui edu tekkis, see ka kadus ning TalTechi veerandaja lõpuminutite tabamused tõid neile poolaja järel 41:35 edu.

Kolmandat veerandit alustas hoogsamalt TalTech, kes tabas esimese viie minutiga viis kaugviset. Veerandi keskel oli külalismeeksonna eduseis juba 61:41 ja tartlastel enam järele jõuda ei õnnestunudki. Kolmas veerandaeg lõppes TalTechi 68:49 eduseisul.

Viimasel neljandikul püüdsid Tartu mängijad muutust tuua, aga vastased leidsid kõikidele käikudele vastused ja võitsid kohtumise 81:68.

Tartu meeskonna peatreener Nikolajs Mazurs sõnas, et kui kohtumise alguses mängijate distsipliin püsis ja mehed suutsid tempot kontrollida, siis eriti kolmandal veerandil tegi meeskond liiga palju rumalaid pallikaotusi ning vigu. 

«Teadsime, et nad leiavad oma viskekohad, aga me ei suutnud lauavõitlust kontrollida. Nad said kauged lauapallid kätte ja lõpetasid rünnakud ikka kaugviskega. On lubamatu, et nemad tahtsid meist seda võitu rohkem ja et me eelkõige selle mängu mentaalse poolega kaotasime,» sõnas Mazurs.

Pingilt tulnud Emmanuel Wembi mängis lõpuks ligi 34 mänguminutit ja kogus Tartu parimana 13 punkti ja 13 lauapalli. Märt Rosenthal lõpetas mängu 10 punkti, viie lauapalli ja kuue korvisööduga. Samuti 10 punkti said kirja Adomas Drungilas ja Braxton Huggins.

TalTech/OPTIBETi vedas ameeriklane Brandon Childress, kes lõpetas mängu 19 punkti, viie lauapalli ja viie korvisööduga. Erik Keedus viskas 16 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Ralf Küttis sai kirja 12 punkti ja kuus lauapalli.

Eesti-Läti liigas on Tartu Ülikool Maks ja Mooritsal kirjas kaheksa võitu ja 14 kaotust, mis annab tabelis üheksanda koha. TalTech/OPTIBETil on kirjas 17 võitu ja kaheksa kaotust ning sellega asutakse viiendal tabelireal.

Järgmise nädala kolmapäeval on tartlastel ees ootamas kodumäng BK Liepaja vastu, mis algab Tartu ülikooli spordihoones kell 19.00. Laupäeval sõidavad nad aga Eesti meistrivõistluste mänguks külla Tallinna Kalevile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles