Jalgpalli esiliiga Tartu derbil toetati Ukraina lipu ja sõjavastase reklaamribaga Ukrainat

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu Kalevi Jalgpalliakadeemia ja Tartu JK Welco mängul lehvitasid Welco poolehoidjad Ukraina toetuseks nende riigilippu.
Tartu Kalevi Jalgpalliakadeemia ja Tartu JK Welco mängul lehvitasid Welco poolehoidjad Ukraina toetuseks nende riigilippu. Foto: Henn Uuetoa

Reede õhtul avasid Tartus Annelinna kunstmurustaadionil jalgpalli esiliiga B-kohtumises oma hooaja Tartu Kalevi jalgpalliakadeemia ning Tartu JK Welco, kes tasavägise ja võitlusliku kohtumise eel ja ka poolajal Ukraina toetuseks oma meelsust näitasid. Selleks oli kalevlastel sõjavastane plakat, Welco poolel lehvis aga suur Ukraina lipp.

Enne Annelinnas kõlanud avavilet soovisid jalgpallurid austusavaldusega Ukrainas sõjas kannatanutele ühineda paljude teiste jalgpalliklubidega, kes samuti enne mänge sel moel on teinud. Tartu Kalevi jalgpalliakadeemia turundusjuht Eret Rennig sõnas, et see mõte tekkis ühel klubi mängijal Sven Karul juba 25. veebruaril.

Selleks oligi jalgpalliakadeemial tehtud sõjavastane reklaamiriba sõnumiga «Stop war», millel peal nii klubi logo kui ka Ukraina lipp. Rennig kinnitas, et selleks puhuks tehtud plakat jääb sõja kestes kasutusse ka järgmistel mängudel.

Tartu Kalevi jalgpalliakadeemia meeskond tegi Ukraina toetuseks sõjavastase reklaamriba, mille nad nüüdsest mängudele kaasa haaravad.
Tartu Kalevi jalgpalliakadeemia meeskond tegi Ukraina toetuseks sõjavastase reklaamriba, mille nad nüüdsest mängudele kaasa haaravad. Foto: Eret Rennig

Tartu JK Welco fännisektoris lehvis seevastu suur Ukraina lipp, mida nii enne mängu kui ka teise poolaja eel tossu ja ilutulestiku saatel lehvitati. Samuti põlati kurjemate sõnadega Putinit.

Kahe Tartu jalgpallimeeskonna omavaheline kohtumine kulges tasavägiselt ning lõpuvile kõlades tuli tiimidel leppida 1:1 viigiga. Kohtumise väravad lõid Welco poolelt Eric Pärn viienda minuti penaltist ning Kalevi eest 12. minutil nurgalöögist Kristjan Sarja. 

Samuti lõpetasid mõlemad meeskonnad vähemuses. Nimelt sai punase kaardi üks Tartu Kalevi ning kaks Welco mängijat.

Avavooru järel on Tartu JK Welco liigatabelis viies ning Tartu Kalevi jalgpalliakadeemia kuues. Mõlema meeskonna järgmine kohtumine toimub esmaspäeval, vastavalt Nõmme Kalju U21 ja Tallinna Kalev U21 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles