GALERII JA VIDEO ⟩ Tartu Rotary klubid heiskasid veetornile Ukraina lipu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy

Täna päikesetõusul heiskasid kolm Tartu Rotary klubi Tartu veetornile Ukraina lipu, mis lehvib seal päikeseloojanguni. Tartu Rotary klubi president Margus Hansoni sõnul näitavad rotariaanid nii solidaarsust ja toetust Ukraina inimestele.

Lipu heiskasid veetornile Tartu Rotary klubi, Tartu Hansa Rotary klubi ning Tartu Toome Rotary klubi eestvedajad. Hansoni sõnul tuli idee eelkõige Tartu Rotary klubi liikmelt Hannes Astokilt. «Ta oli kõige dirigeerija ja tal on juba töö tõttu mitu aastat väga tugevad sidemed Ukrainaga ning tema suhe Ukrainaga on kindlasti keskmisest eestlasest veel tugevam,» rääkis Hanson.

Hannes Astok on nimelt E-riigi Akadeemia direktor ning et ka Kiievis on kontor, töötabki seal 19 tema kolleegi. Seega ongi ta nendega vahetus suhtluses.

Astok omakorda sõnas, et mõte veetornile Ukraina lipp heisata sai tõuke aga suuresti täna raeplatsil toimuvast koorikontserdist. «Niisugune mõte tuleb, kui Ukrainas toimuvat vaadata, aga kuna täna on ühislaulmine, siis mõtlesin, et võiks veetornil Ukraina lipp lehvida,» rääkis ta.

Samad Rotary klubid on ühtlasi ka selle taga, et Tartu veetornis on lipumast. Nimelt paigaldasid nad selle sinna nelja aasta eest, mil Eesti Vabariik saja-aastaseks sai.

Eesti Rotary klubid on vabaduse eest võitlevat Ukrainat aidanud lisaks toetusavalduseks heisatud lipu mitmeti. 

Näiteks Tallinna vanalinna Rotary klubi eestvedamisel on viimasel nädalal Ukrainasse lähetatud kaks kiirabiautot ja neli kiirabiautot läheb Ukraina poole teele veel lähipäevadel. Ka on paljud Rotary klubide liikmed toetanud Ukrainat nii isiklikult kui oma ettevõtete kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles