Tartu taksofirmad ei kavatse hindu langetada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso hinnakiri Tartus.
Takso hinnakiri Tartus. Foto: Margus Ansu

Kui Tallinna taksofirmad alandavad kilomeetri hinda, siis Tartu taksofirmad ei kavatse oma sõidutasusid kärpida.

«Tegelikult ei koosne ju taksosõidu hind ainult kütusest, sest muud kulud, mis seal salata, ei ole ju langenud,» rääkis Tartu Taksopargi juhataja Mart Mandel rahvusringhäälingu raadiouudistele, vahendas ERR Uudised.

Ta tõi muu hulgas välja autohoolduse hinnad, mis on pigem tõusnud, autopesu hinnad, mis pole langenud ning ka juhtide palku ei saa tema kinnitusel väga alla lasta.

Taksojuhtide liidu esimehe Lembit Poolaku sõnul on 12-kroonine kilomeetrihind praegustes oludes optimaalne, kuna lisaks kütusekulule on vaja katta ka auto kulumine ja juhi palk.

«Tänase päeva seisuga on omahind taksoveol kuskil 6-7 krooni kilomeeter, mis sisaldab sõiduki maksumust, auto ekspluatatsiooni ja ka kütuse hinda,» ütles Poolak.

Hiljutise Tallinna taksohindade languse taga näevad taksojuhid aga ennekõike tihedat konkurentsi.

Hinnalangust ei pea mõistlikuks ka Tartu Linnatakso juhataja Peeter Aasmäe, tunnistades siiski, et kui keegi peaks otsa lahti tegema, tuleb sellega kaasa minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles