PILDID JA VIDEO ⟩ Tuhat tartlast laulis Raekoja platsil Ukraina toetuseks

Copy

Laupäeval leidis Tartu Raekoja platsil aset koorikontsert avaldamaks toetust Venemaa rünnaku ohvriks langenud Ukrainale. Pea kaks tundi väldanud üritusele tuli kaasa laulma ning sõja vastu protestima vähemalt tuhat tartlast.

«Kontsert on vajalik sellepärast, et Ukraina rahvas vajab tuge, see on üks võimalus enda meelsust näidata, rõhutada seda, et oleme Ukraina rahvaga ühel poolel,» rääkis Breede enne kontserti. «Toetame moraalselt ja toetame materiaalselt. Moraalne tugi on ka oluline, see aitab hoida võitlusvaimu üleval. Hea oleks muidugi, kui see sõnum jõuaks ka Vene rahvani, et sõda tuleb lõpetada.»

Kava oli Breede sõnul enamjaolt tuttav kõigile laulupidudel käinutele ja paljud lood sobisid ühislaulmiseks. Sestap olid kõik tartlased oodatud kaasa laulma.

Kava algas Ukraina ja Eesti hümniga, muude palade hulgas kõlas veel näiteks «Eesti lipp», Kait Tamra «Oma saar», «Jää vabaks, Eesti meri». «Ning «Mesipuuta» ei saa ka kuidagi,» lisas Breede. Mõned palad tulid esitamisele ühehäälselt, mõned kooriseades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles