Tartu koolid saaksid kohe vastu võtta sada Ukraina last

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Sille Annuk

Tartu koolid oleksid kohe valmis vastu võtma üle saja Ukrainast sõjapõgenikuna tulnud lapse ja teist sama palju kohti on linn valmis juurde tegema, ütles abilinnapea Lemmit Kaplinski. «Nende koolitee peaks jätkuma nii kiiresti kui võimalik,» lisas ta. «Kõikides Tartu koolides on teadlikkus vastata, kui keegi tuleb küsima, kuidas saab lapse kooli panna.»

Abilinnapea selgitusel on kõikidel Tartu koolidel vabade kohade olemasolul valmidus Ukraina lapsi vastu võtta. Suurem võimekus selleks on neljal koolil: Annelinna gümnaasiumil ning Puškini, Raatuse ja Descartes’i koolil. «Oleme valmis tegutsema vastavalt kriisikomisjoni plaanile,» ütles Annelinna gümnaasiumi direktor Hiie Asser. «Meie kooliga on praegu seotud mõned ukrainlased, plaanime vajadusel kasutada nende abi.»

Kaplinski sõnul on lapsevanema valik, kas laps läheb eestikeelsesse kooli või keelekümbluskooli. Ukraina keeles õpetamise valmidust pole, kuid arutelul on pühapäevakooli formaadis ukraina kooli loomine. Koondatud on ka infot õpetajatest, kes valdavad ukraina keelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles