VIDEO Sõja eest pagev Inna Šulženko on jõudnud tütrega Poola, mees jäi maha Ukrainasse

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Dniprost sõja kolmandal päeval koos lähimate kaaslastega läände teed alustanud Inna Šulženko jõudis eile Ukraina-Poola piirini ega teadnud, kas tal õnnestub veel samal päeval Poola sisse saada.

Vahepealsetel tundidel ei ole Inna Śulženkoga olnud võimalik ühendust saada ei telefoni ega veebivestluse teel. Ta Vilniuses õppiv poeg Ivan, kelle juurde Inna oma 9-aastast tütart sõja eest varju viib, vastas, et jah, ta emal ja õel on õnnestunud eile üle piiri saada. Kui kõik läheb hästi, jõuavad nad homme Vilniusesse. Isal tuli jääda Ukrainasse, kuna mehi üle piiri ei lasta.

Videol, mille Inna viimane kord jõudis saata, on nende reisiseltskonna kolm last, kes tervitavad Eestit ja hüüavad «Au Ukrainale, au kangelastele!». See on tehtud eile hommikul enne piirile jõudmist viimases peatumiskohas, kus nad tänu lahketele kohalikele inimestele lastele öömaja said.

Esimestest Vene sõja päevadest Ukrainas, pikast põgenemiseteest ja jõudmisest Poola piiri äärde on Inna jaganud Eesti lugejatega üleelamisi ja mõtteid, saatnud pilte ja videosid, mis jutustavad veelgi rohkem kui sõnad.

Kõiki neidsamu vintsutusi enam kui 900 kilomeetri pikkusel teel läbi laastatud maa on samuti talunud lapsed. Millise loo räägivad kord nemad, mida jäävad mäletama sellest nädalast nemad, me ei tea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles