Tartu lõpetab koostöösuhted Venemaa sõpruslinnadega

Tartu Postimees
Copy
Linnavalitsus esitas volikogule eelnõu lõpetada sõprussuhted Pihkva linna ja Peterburi linna Vassileostrovski rajooniga, kuna Venemaa agressiooni valguses ei ole võimalik koostööga jätkata.
Linnavalitsus esitas volikogule eelnõu lõpetada sõprussuhted Pihkva linna ja Peterburi linna Vassileostrovski rajooniga, kuna Venemaa agressiooni valguses ei ole võimalik koostööga jätkata. Foto: Kristjan Teedema

Linnavalitsus esitas täna volikogule otsuse eelnõu, millega tehakse ettepanek lõpetada koostöösuhted Pihkva linna ja Peterburi linna Vassileostrovski rajooniga.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on praeguses olukorras selliste koostöösuhete lõpetamine ainuvõimalik. «Me peame lubamatuks Vene Föderatsiooni sõjalist agressiooni Ukrainas ja seal toime pandud sõjakuritegusid ning seetõttu ei ole seniseid koostöösuhteid võimalik jätkata,» lisas linnapea.

Pihkva linnaga on koostöö ja sõbralike suhete arendamise lepe sõlmitud 2000. aastal ning 2004. aastal tunnistati Pihkva Tartu ametlikuks sõpruslinnaks. Koostöödeklaratsioon Tartu ja Peterburi Vassileostrovski rajooni vahel sõlmiti 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles