Märjal tõuseb toasooja hind

Tartu Postimees
Copy
Soojahinna tõus on tingitud põlevkiviõli hinnatõusust.
Soojahinna tõus on tingitud põlevkiviõli hinnatõusust. Foto: N.r Energy

Konkurentsiamet kinnitas Märjal uueks soojusenergia hinnaks 112,86 eurot megavatt-tunni eest, mis on tänasega võrreldes umbes 7 protsenti enam. 

Kohalik soojatootja N.R. Energy kuulutas välja hanke uue hakkpuidul töötava katlamaja ehitamiseks, mis tooks valmimise järel kohalike elanike küttehindadele leevendust.

N.R. Energy juhataja Richard Viiesi sõnul on hinnatõus tingitud sündmustest maailmaturul ja globaalne mõju on juba kandunud edasi Eesti tarbijateni toasooja maksumuse tõusuna.

«Hinnatõusu põhjus peitub selles, et Märja vanas õliküttel katlamajas on sooja tootmiseks kasutatava Enefit Poweri toodetud põlevkiviõli hind tõusnud viimasel ajal ligikaudu 35 protsenti ning katlamaja süsteemide tarbitav elektrienergia 32 protsenti,» selgitas ta.

Märjal on siiski plaanis ehitada uus katlamaja. «Projekti elluviimiseks oleme ostnud Märjale nüüdisaegse katlamaja ehitamiseks kinnistu ning saanud ka keskkonnainvesteeringute keskuselt ehituseks 50-protsendilise toetuse, mis viib investeeringu maksumuse osakaalu toasooja hinnast alla,» rääkis Viies.

Märja aleviku uue katlamaja ehitamine on kavandatud juba käesoleval aastal, kuid selleks on vaja muuta katlamaja kinnistu maa kasutamise sihtotstarvet ja saada projekteerimistingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles