Tartlased jäid Brno meestele korvpallilahingu lõpuks alla

Tartu Postimees
Copy
Hetk Tartu ja Brno meeskonna kohtumiselt.
Hetk Tartu ja Brno meeskonna kohtumiselt. Foto: ENBL

Korvpallimeeskond Tartu ülikool / Maks & Moorits pidas Riias Põhja-Euroopa liiga edasi lükatud mängu Tšehhi meeskonna Brno Basketiga. Kuni viimase veerandi keskpaigani olid ohjad tartlaste käes, aga viimaste minutitega pööras Brno mängu enda kasuks ja võitis 87:81. Märt Rosenthal tõi tartlaste parimana 19 punkti ja andis kuus korvisöötu.

TÜ akadeemilise spordiklubi juhatuse liikme Ivo Hundi teatel kontrollis Riias Daugava spordihoones peetud kohtumise avapoolaega Brno meeskond. Alles poolaja lõpuminutitel sai Tartu 7:0 spurdi järel ette ning võitis esimese poolaja 40:37.

Kolmandal veerandil hoidsid tartlased nelja-viie-punktilist edu ja suurimat rolli selles mängis äsja koondise juurest meeskonnaga liitunud Märt Rosenthal. Enne viimast veerandit näitas tabloo Tartu eduseisuks 61:53.

Viimase veerandi alguses sai Tartu meeskond kätte oma suurima eduseisu, juhtides kümnega. Brno poolelt näitas aga sisu Tšehhi koondise mees Simon Pursl, kelle kolm järjestikkust korvi vähendasid vahe neljale.

Tasapisi jõudis Brno meeskond järjest lähemale ning läks kolm minutit enne lõppu mängu juhtima seisul 80:78. Tartlaste rünnakulahendused jooksid liiva ning palju eksiti välja mängitud visetel. Brno kindlustaski tugevate viimaste minutitega mängu võidu skooriga 87:81.

Ligi 27 minutit mänginud Märt Rosenthal kogus Tartu parimana 19 punkti ja andis kuus korvisöötu. Neli kaugviset tabanud Edmunds Elksnis tõi 18 punkti, Emmanuel Wembi ja Robin Kivi lisasid 10 punkti.

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi hinnangul oli kaotusmängus siiski nii mõndagi positiivset. «Lõpuminutitel tegime halbu otsuseid ega suutnud viskeid ära panna ning lauavõitlusega jäime täna hätta. Aga sellegipoolest oli ka mitmeid positiivseid asju kaasa võtta – saime viskekohad välja mängitud ja rünnak jooksis tegelikult päris hästi,» lisas ta.

Finaalturniiri koha osas see kohtumine suurt rolli ei mänginud, sest liiga tegi otsuse venelaste ja samuti valgevenelaste meeskonna väljajätmise kohta. Seega pääsevad aprillis toimuvale finaalturniirile lisaks Tartule ja Brnole veel poolakate Anwil ja leedukate Šiauliai.

Tartu ülikool / Maks & Moorits jätkab mängunädalat 5. märtsil Eesti-Läti liiga kodumänguga, kui külla tuleb TalTech / Optibet. Pall pannakse TÜ spordihoones mängu kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles