Marika Tuus-Laul: hinnaralli ohtlikud tagajärjed

Marika Tuus-Laul
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Marika Tuus-Laul
Marika Tuus-Laul Foto: Erakogu

Maailmamajanduses toimuvate tormide vastu oleme väikese riigina üsna jõuetud. Küsimus on selles, kui tugevad on meie alused, kui mustemad stsenaariumid osutuvad tõeks ja inflatsioonitorm suureneb veelgi.

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase esile tõstetud probleem inflatsiooni rekordilisest kasvust ja sellega tegelemise vajadusest on igati päevakohane. Reformierakondlase Eerik-Niiles Krossi kriitika, et ärgu too riigiasjadesse sekkugu, seevastu kohatu. Ideede algataja halvustamist ja püüdu debatt maha suruda tuleb pidada ämbriks, õnnetuks üksikjuhtumiks. Edaspidi loodetavasti reageerivad reformierakondlased Eesti inimeste toimetulekut puudutavatele murekohtadele konstruktiivsemalt.

Keskerakond kavatseb edaspidigi esile tõsta ühiskonna kitsaskohti ja valuteemasid, meeldigu need siis mõnele poliitikule või ajakirjanikule või mitte. Inflatsiooniga seonduv vajab senisest enam poliitikute ja majandusteadlaste tähelepanu. Majanduses domineerib praegu inflatsioonitüvi, mis hoolimata asjatundjate lootusest pole taandunud ega jäänud ajutiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles