Tartust Poola-Ukraina piirile sõitnud buss jõuab homseks Eestisse tagasi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Bussijuht Meelis Ludvig sõnas, et enamik, kes bussiga Eestisse tulevad on naised ja lapsed.
Bussijuht Meelis Ludvig sõnas, et enamik, kes bussiga Eestisse tulevad on naised ja lapsed. Foto: Margus Ansu

Tartust laupäeva õhtul mehi Poola-Ukraina piirile viinud Go Busi reisibuss peaks eelduste kohaselt Eestisse naasma teisipäeva hommikuks.

Bussijuht Meelis Luldvig vahendas esmaspäeva lõunapaiku, et nad on Poola piirilinna Przemysli lähedal ning bussis oli selleks hetkeks juba paarkümmend Ukraina sõjapõgenikku. «Läheme varsti Lublinisse, teada on, et sealt peaks bussile tulema umbes kakskümmend inimest,» rääkis Ludvig.

Tartust liitus reisiga üheksa inimest. Kaks neist: põgenike koordinaator ning  teleoperaator tulevad Eestisse tagasi.

Bussijuht Meelis Ludvig sõnas, et enamik, kes bussiga Eestisse tulevad on naised ja lapsed. On ka paar üksikut eakamat meest. «Noori ja keskealisi mehi ei ole üldse,» vahendas Ludvig. 

Ta lisas, et Poolast bussi peale astunud inimesed ei ole vähemalt väliselt murest murtud. «Nutmist ei ole täheldanud,» sõnas bussijuht. Samas tuleb silmas pidada, et sõjapõgenikel ei ole ahastamiseks mahti, sest tarvis on keskenduda pere päästmisele ja mõelda, kus ning kuidas edasi. 

Kuigi buss väljus laupäeval Tartust, sõidab see Poolast põgenikega Varssavi ja Kaunase kaudu hoopis Tallinnasse, kus Eesti Pagulasabi aitab sõjapõgenikele ajutised peatuspaigad leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles