BLOGI ⟩ Ukraina põleb. Inna Šulženko teekond sõjatandril ja kaugemal

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Dnipros on heategevate organisatsioonide väravate taga lõppematud järjekorrad inimestest, kes on pääsenud pommide alt, ning kes on hirmunud ja näljas. Pildil ​Inna Šulženko, kastis toiduportsud sisepõgenikele. 

​
Dnipros on heategevate organisatsioonide väravate taga lõppematud järjekorrad inimestest, kes on pääsenud pommide alt, ning kes on hirmunud ja näljas. Pildil ​Inna Šulženko, kastis toiduportsud sisepõgenikele. ​ Foto: Erakogu

Inna Šulženko on psühholoog ja sotsiaaltöötaja, kes juba 2015. aastast asus Ukrainas aitama inimesi, kes elasid Luganski ja Donetski isehakanud rahvavabariikide piirialadel ja rindejoonel. Venemaa invasiooni esimesest päevast, 2022. aasta 24. veebruarist alates läkitab ta teateid Tartu Postimehele. Räägib, kuidas inimesed Dnipros hakkama saavad ning mida ta ise purukspommitatud linnadest saabuvaid põgenikke aidates üle elab. Kolm kuud ja kaks nädalat hiljem sõidab ta segaste tunnetega kodumaalt ära Leetu, kuhu sõja algul viis oma 9-aastase tütre ning kus juba mitu aastat elab ka ta täiskasvanud poeg.

Tagasi üles