Uus noortekeskuse maja on paberil peaaegu valmis

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anne noortekeskuse pikki aastaid oodatud uus maja on oma eluteel jõudmas tähtsasse etappi – nädala-paari jooksul saab valmis lõplik ehitusprojekt.

Keskuse direktor Ahto Külvet rääkis, et eelmisel aastal tehti kaks projekti: esimene täismahus ning kui selle hind üle mõistuse kallis tuli, siis veel teine vähendatuna.

«Me oleme nii kaugel, et kogu ruumide sisu on paika pandud. Oleme kõikide kasutajatega rääkinud, kuhu tulevad juhtmeotsad, kuhu tulevad toolid, millised nad on ja kui laiad,» ütles Külvet.

Ehitust on plaanis alustada tuleval aastal, käesolev on mõeldud projekteerimiseks, ehituslubade taotlemiseks ja muidugi rahaasjade kordaajamiseks. Nimelt peab linn panema ehituse oma kahte järgmisesse eelarvesse. Kokku on nende rahastada üle 1,6 miljoni euro, summa jagatakse kahe aasta peale.

Ehituseks saadakse toetust ka Euroopa Liidult, kust peaks tulema umbes 1,2 miljonit eurot.

Kui kõik läheb praeguste plaanide järgi, siis peaks maja valmima 2014. aasta teises pooles. Hiljem on plaanis juurde teha näiteks hall ekstreemsportlastele ning ehitada välja õueala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles