GALERII ⟩ Bigbank Tartu peatreener: olen Balti liiga võiduga rahul, kuid kõige tähtsam võit on veel laual

Copy

Täna peeti Tartus A. le Coqi spordimajas meeste võrkpalli Balti liiga finaal, kus Tartu Bigbank alistas 3:0 (25:21, 25:16, 25:20) TalTechi. See on Tartu meeskonnale neljas kord Balti liiga võita ning peatreener Alar Rikberg tundis rõõmu, sest pole seda tiitlit tartlaste peatreeneriks olemise jooksul veel võitnud. Mängule oli kaasa elama tulnud rohkelt rahvast, kõlasid trummipõrin ja lakkamatud ergutushüüded.

Mängu kontrollis finaalis paremini Tartu meeskond, kuigi avageimis avaldas TalTech tugevat survet servil ning sai hea hoo sisse. Tartlased kindlustasid peagi edu, seejärel oldi viigis ja edasi haaras Tallinna tiim ohjad enda kätte. Geimi lõpuks näitas tabloo aga 25:21 võitu kodumeeskonnale.

Ka järgmine geim kulges võrdne võrdsega võitluses, kuid teises pooles sai Tartu ette ning tegi vähem vigu kui vastased. Sama mängupilt kordus ka viimases geimis, mis vormistati lõpuks võiduga 25:18.

Tartu Bigbanki võrkpallimeeskonna kapteni Kert Toobali sõnul jagus tänasesse mängu kõike. «Nii väga häid hetki, rumalusi, trennis õpitud asju ja ka seda, mida mängus ei peaks tegema. Aga kokkuvõttes tegime korrektse esituse ja suutsime finaalturniiril kaks mängu 3:0 võita,» sõnas Toobal.

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg ütles, et kõik ei läinud mängus nii, nagu pidi, ning finaal oli närvilisem kui poolfinaal, kuid tabloo lõplik seis on kiiduväärt. «Vastane pani kohe alguses survet ja eks oli teada, et nende võimalus on risk. Kui risk õnnestub, siis on hästi, aga kui ei, siis tulevad vead. Ja nii täna läkski,» rääkis Rikberg. Ta lisas, et meeskond suutis alguses targalt vastu pidada ning kui oma mäng käima saadi, läks kõik lihtsalt. «Siis tulid juba seeriad ja oli lust, mida tahakski kogu aeg näha,» sõnas ta.

Tartu Bigbank pikaks ajaks puhkama ei jää, sest ees ootab jaht Eesti meistritiitlile. «Kui oleme terve hooaja hästi mänginud, siis ootused ongi sellised ja tiitlid oodatud. Kahest kaks on olemas ja nüüd tuleb edasi treenida, võib-olla natuke puhata ja poolfinaaliks Selveriga valmistuda,» sõnas Toobal.

Peatreener Rikberg nõustus, et Eesti meistrivõistluste tiitel on kõige olulisem ning väärt rohkem kui siiani saadud võidud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles