VIDEO Ukraina naine saatis Eestisse tänusõnad meeleavalduse eest Vabaduse väljakul (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Dnipros elav ukrainlanna Inna Šulženko jälgis interneti vahendusel Tallinnas Vabaduse väljakul aset leidnud meeleavaldust ja salvestas videosse oma tänusõnad.

«Kallid eestlased! Ma veendun tuhandendat korda, et väike rahvas on suure südamega,» ütleb ta seal. «Ma olen väga tänulik demonstratsiooni eest, et toetate meie maad. Ma tahan soovida, et teil oleks alati rahu, hoolimata sellest, et teil on piiri taga samad naabrid, mis meil. Tänan teid kõikide ukrainlaste poolt selle toetuse eest ja väga loodame, et see sõda ruttu lõpeb.»

Inna Šulženko on Venemaa invasiooni esimesest päevast alates saatnud Tartusse teateid selle kohta, kuidas sõda Dniprot ja selle inimesi puudutab.

Ta on heategevusorganisatsiooni Caritas psühholoog, pärit Luganskist ning pühendanud end 2015. aastast alates rindelähedaste piirkondade inimeste aitamisele. Töötanud ka Eesti Pagulasabi Ukraina-poolse töötajana Ida-Ukrainas. Sõda ei alanud kolme päeva eest, vaid ligi kaheksa aastat tagasi.

Inna Šulženko jagab 6. aprillil 2015. aastal Luganski oblasti ühes külakeses toidupakke. Vasakul filmib Vahur Laiapea.
Inna Šulženko jagab 6. aprillil 2015. aastal Luganski oblasti ühes külakeses toidupakke. Vasakul filmib Vahur Laiapea. Foto: Erakogu
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles