PILDID ⟩ Vene raketiheitja tulistas Mariupolis elamuid ja lasteaeda (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mariupoli idapoolseima linnaosa lasteaed, mille mõnedki aknad on purustanud Vene vägede raketiheitja plahvatused.
Mariupoli idapoolseima linnaosa lasteaed, mille mõnedki aknad on purustanud Vene vägede raketiheitja plahvatused. Foto: Maksõm Kasianczuk

Ukrainas Aasovi mere ääres Mariupoli linnas oli ka laupäeva hommikul kuulda plahvatusi, kuid eelmisel õhtul olid Vene väed tabanud selle linna elaniku Maksõm Kasianczuki kodu lähedal 12-korruselist elamut ja teist kõrget elumaja ning lasteaeda.

Umbes 20-minutilise jalutuskäigu kaugusel vestles Kasianczuk Vostotšnõi linnarajooni elanikega ja sai teada, et seal ei ole elektrit ega keskkütet ja puudub mobiiliühendus. Vene väeosad olid tulistanud mitmelasulise raketiheitja Gradiga.

Kiievi väljaanne NV teatas, et kannatada sai kolm inimest ja et õnneks oli tulistamise ajal lasteaed inimtühi. Kasianczuk märkas täna, et raketituli oli niitnud ka raagus puude latvasid. Pihta saanud hoonete juures tegutsesid veel keskpäeval Ukraina sõjaväelased ja politseinikud.

Mariupolis Vene vägede tulistamisest kannatada saanud elumaja.
Mariupolis Vene vägede tulistamisest kannatada saanud elumaja. Foto: Maksõm Kasianczuk

Kus on kannatada saanud kahe maja elanikud? «Mõned on praegu ikkagi kohal ja proovivad oma elukoha korda teha,» vastas ta.

Teiste asukoht on talle teadmata. Ei ole välistatud, et nad on suundunud turvalisematesse kohtadesse. Kasianczuk ei saa lahkuda isegi siis, kui ta tahaks, sest ta peab hoolitsema oma lähedase sugulase eest.

Mariupolis Vene vägede tulistamisest kannatada saanud elumaja. Maas on raketitulest langenud puuoksad.
Mariupolis Vene vägede tulistamisest kannatada saanud elumaja. Maas on raketitulest langenud puuoksad. Foto: Maksõm Kasianczuk

Donetski linn asub Kasianczuki kodust 102 km kaugusel. Venemaalt tunnustuse saanud nn Donetski rahvavabariigi piirijoon asub umbes 70 km eemal, kui minna Donetski suunas. Kui aga minna itta Taganrogi poole, siis on piirini umbes 20 km.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles