Tartu valmistub Ukraina sõjapõgenikke vastu võtma

Tartu Postimees
Copy
Linnavalitsus esitas volikogule eelnõu lõpetada sõprussuhted Pihkva linna ja Peterburi linna Vassileostrovski rajooniga, kuna Venemaa agressiooni valguses ei ole võimalik koostööga jätkata.
Linnavalitsus esitas volikogule eelnõu lõpetada sõprussuhted Pihkva linna ja Peterburi linna Vassileostrovski rajooniga, kuna Venemaa agressiooni valguses ei ole võimalik koostööga jätkata. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnapea andis teada, et linnavalitsus keskendub sõjapõgenike vastuvõtuks.

Tartu linnapea Urmas Klaas sõnas, et paljud tartlased on väljendanud oma toetust Ukraina rahvale ja soovi midagi ära teha. «Linnavalitsus keskendub praegu üsna tõenäoliseks sõjapõgenike vastuvõtuks ja oleme kaardistanud võimalikud põgenike majutuskohad, et olla valmis abivajajate saabumiseks,» lisas linnapea.

Urmas Klaas kutsub ka kõiki soovijaid ukrainlasi abistama nii algatuse «Ukraina heaks» kui ka Punase Risti vahendusel.

Algatus «Ukraina heaks» on kolme Eesti vabaühenduse (Eesti Pagulasabi, Mondo, Ukraina kultuurikeskus) algatus Ukraina rindelähedaste elanike ja teiste haavatavate gruppide abistamiseks. Tartlased Irene Salumets ja Hugo Toll on kokkuleppel Punase Ristiga algatanud Tartus hädavajalike tarvete kogumise, mis toimetatakse korraga Tallinnasse Punase Risti lattu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles