Lõuna-Eesti kammerorkester koos klarnetisolisti Tõnu Kalmiga esitavad 20. sajandi romantilisi teoseid

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Lõuna-Eesti kammerorkester ja dirigent Juan Jose Restrepo Duarte.
Lõuna-Eesti kammerorkester ja dirigent Juan Jose Restrepo Duarte. Foto: Erakogu foto

Lõuna-Eesti kammerorkester dirigent Juan Jose Restrepo juhatusel toob 27. veebruaril publiku ette valiku 20. sajandi romantilistest teostest keelpilliorkestrile. Laval on ka klarnetisolist Tõnu Kalm, kes on paljude konkursside laureaat ning töötab Vanemuise sümfooniaorkestris ja Heino Elleri muusikakoolis.

Dirigent Juan Jose Restrepo nimetab eelseisva kontserdi kava imeliseks. Kõlab Tšaikovski, Holsti, Weberi ja Skrjabini looming ning ette on valmistatud lisapala, mida saavad nautida need, kes kohale tulevad.

«Kuulaja saab kogeda erinevaid stiile ja meeleolusid alates melanhoolsest kuni aktiivsete ja rõõmsate emotsioonideni välja,» rääkis ta. «Ka on kontserdi üks võluvägi selles, et laval on väga andekad ja väga noored muusikud, kes toovad saali väga head energiat. Mängivad nii Vanemuise teatri muusikud kui ka noored muusikaüliõpilased Tartust.»

Dirigent Juan Jose Restrepo on Lõuna-Eesti kammerorkestri asutaja. Orkester sündis 2021. aasta kevadel ning selle eesmärk on edendada professionaalsete muusikute ja noorte õpilaste koostööd. Juan Jose Restrepo on pärit Kolumbiast, kust ta tuli Eestisse 2013. aastal ning asus õppima Eesti muusika- ja teatriakadeemias kõigepealt viiuli interpretatsiooni ning seejärel dirigeerimist. Alates 2015. aasta jaanuarist on ta ka Tartu Vanemuise teatri sümfooniaorkestri viiuldaja.

Juan Jose Restrepo loodud kammerorkestri siht on tuua Lõuna-Eesti publiku ette akadeemilist muusikat, mida Lõuna-Eesti muusikaelus ja kontserdisaalides veel vähe tuntakse ja esitatakse.

Piletiga kontsert algab Tartus Tubina saalis sel pühapäeval, 27. veebruaril kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles