Nõo valla aasta tegijaks valiti mänguväljaku rajanud Martin Lillevere

Tartu Postimees
Copy
Nõo vallavanem Maano Koemets (vasakul) ja vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja (paremal) andsid Martin Lilleverele üle aasta tegija auhinna.
Nõo vallavanem Maano Koemets (vasakul) ja vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja (paremal) andsid Martin Lilleverele üle aasta tegija auhinna. Foto: Liia Sirel

23. veebruari õhtul toimus Nõo kultuurimajas Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud pidusündmus, kus kuulutati välja Nõo valla 2021. aasta tegu ja tegija. Aasta tegijaks osutus Martin Lillevere Luke mänguväljaku rajamise eest ning aasta tegu oli Kalju Aigro 100. sünniaastapäevaks püstitatud mälestussammas-purskkaev.

Aasta teo tunnustust olid vastu võtmas seltsingu «Kalju Aigro 100» eestvedajad Krista Kvarnström ja Kai Toom. Nende kahe naise aktiivsel tegutsemisel see mälestusmärk Nõo haridusparki rajatud saigi.

Nõo vallavanem Maano Koemets rääkis pidupäevakõnes, kui oluline on valla inimeste, kogukonna ja omavalitsuse roll Eesti riigi püsimises. «Tugevad kogukonnad loovad seal elavatele inimestele turvatunde, tugevad kogukonnad püüdlevad alati veel paremate tulemuste poole. Ka omavalitsus ei tohi olla rahul saavutatuga, vaid peab leidma uusi võimalusi, et inimestel oleks siin hea elada, töötada, tegeleda ettevõtlusega,» sõnas ta.

Pidupäeva puhul toimus ka kontsertlavastus, mida sai jälgida nii kohapeal kui ka veebivahendusel. Nii oligi otseülekannet jälgimas 115 vaatajat ja kultuurimaja saalis nautis sündmust ligi 60 külalist.

Lavastuses pakuti põnevat ettekannet Rein Annuki esituses «Manifestist», millele oli vahele pikkinud mõttekilde lavastaja Janno Puusepp.

Silmapaistvate tegude eest said tunnsutuse:

  • Angelina Tomilina – uuendusliku lähenemise eest kogukonnaelu rikastamisel.
  • Liivia Valgerist – pikaajalise tegevuse eest kangakudumise traditsioonide hoidjana.
  • Margit Keeman – silmapaistva muusikalise tegevuse eest Nõo muusikakooli ja Nõo valla kultuurielu rikastamisel.
  • Suvesupi meeskond – uue algatuse loomise ja lastele lõunasöögi pakkumise eest suvisel koolivaheajal. Tänuavaldust tulid vastu võtma Angelika Lall, Mart Jaanson, Anne-Ly Juhkam ja Angelina Tomilina.
  • Rauno Voore – pikaajalise tulemusliku panuse eest spordielu edendamisel ja noorte toomisel liikumisharrastuse juurde.
  • Vallajuhid andsid üle kultuuriministri tänukirja Nõo raamatukogu pikaajalisele töötajale Helle Voorele südamega tehtud töö eest lugemistraditsiooni hoidmisel ja edendamisel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles