Tartu pere aitab Punasel Ristil ukrainlastele abipakke koguda

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eesti Punane Rist
Eesti Punane Rist Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tartlased Irene Salumets ja Hugo Toll ulatasid Eesti Punasele Ristile abikäe ning asusid tänasest Tartus koguma Ukraina inimeste abistamiseks vajalikku olmelist kraami.

Irene Salumets selgitas, et nägid Punase Risti abipalvet koguda tekke, patju, voodipesu, magamiskotte, kuid kogumispunkt on Tallinnas. Paraku Punasel Ristil ei jätku nii palju ressurssi, et teha oma kogumispunkt ka Tartusse.

«Mõtlesime, et mis siis ikka, teeme ise ära, kuidas sa ikka sellisel ajal käed rüpes istud,» sõnas Salumets. Ta lisas, et neil on suur garaaž ja buss, millega nad saavad asjad ise pealinna toimetada. 

Esimese üleskutse riputas Salumets sotsiaalmeediasse reede pärastlõunal ning juba mõne tunniga laekus palju abipakkumisi. Kõige hädavajalikumad on hügieenitarbed, -sidemed, mähkmed, pesemisvahendid, hambaharjad-pastad, pesugeelid, tekid, padjad, magamiskotid ja voodipesu, mis on terve, puhas ja kasutuskõlblik.

Salumets rõhutas, et Ukrainasse saadetav kraam peaks kindlasti olema uus või uueväärne. «Kindlasti ei tohiks tuua vanu ja kulunud asju, abipaki saatmine ei ole võimalus inimestel kodus katkistest ja kasutatud asjadest loobumiseks.»

Pakke ootavad Salumets ja Toll oma koju Raadile aadressile Mõisatalli 11a. Enne toomist peaks aga perele ette helistama. Esimese saadetise viivad nad Tallinnasse esmaspäeva hommikul.

Telefoninumbrid:

Irene Salumets: 502 4033

Hugo Toll: 524 8648

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles