Kas omavahel seotud? Viimasel kahel ööl on põlenud plastmassist prügikastid ning prügi

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Päästjad kustutamas Mõisavahe tänaval põlenud prügikasti.
Päästjad kustutamas Mõisavahe tänaval põlenud prügikasti. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskus on viimasel kahel ööl saanud mitu sarnast väljakutset, kus on põlenud plastmassist prügikastid. Kahel korral käidi kustutamas ka garaažipõlengut. 

Kummaline prügikastipõlengute jada sai alguse 24. veebruaril kell 00.53 Tartus Mõisavahe tänaval. Tegu oli plastmassist prügikastiga, mis tulekahjus ka hävis. Samuti sai veidi kuuma selle kõrval pargitud auto, millel väliseid kahjustusi aga esialgu märgata ei olnud.

Kuigi samal ööl päästjatel enam prügikaste kustutada ei tulnud, laekus 00.30 ajal väljakutse Lääne tänavale, kus põles garaaži ümbruses olnud praht. Teadaolevalt prügist alguse saanud põleng levis edasi garaaži uksele, katuse ääre alla ja veidi garaažiboksi sisse. Tulekahju saadi umbes tunniga kontrolli alla ning seest jäi garaaž suuremate kahjustusteta. 

Öö hiljem, kella 00.45 ajal said päästjad sarnase väljakutse. Seekord olid süttinud Nõmme tänaval kalmistu aia ääres olnud prügikastid. Needki olid plastmassist. Samuti tuli taas kustutada garaaži: kell 8.47 põles Tartu vallas Tammistu külas majaga kokku ehitatud garaaž, mis päästjate esmasel hinnangul võis süttida Bullerjani ahju kütmisest.

Päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik sõnas, et on raske hinnata, mille tõttu prügikastid põlema läksid. Küll tõi ta välja, et selle taga võib olla minema visatud tikk, suitsukoni või ahjust võetud kuum tuhk.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk lisas, et sündmuste kohta politseile avaldusi laekunud pole, selleks olevat veel ka vara.

Küll uurib politsei Lääne tänava garaaži põlengut, kas tegu võis olla süütamise või millegi muuga. Praegu ei ole aga alust kahtlustada süstemaatilist süütamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles