Jõgeva valla aukodanikeks said ettevõtja ja endine riigikogu liige

Tartu Postimees
Copy
Kaido Lehtla (keskel) osaühingu Juta ja Kaido uue tootmishoone nurgakivi panekul.
Kaido Lehtla (keskel) osaühingu Juta ja Kaido uue tootmishoone nurgakivi panekul. Foto: Sille Annuk

Jõgeva vallavolikogu otsustas tänavu anda välja kaks aukodaniku tiitlit. Tiitli said ettevõtja Kaido Lehtla ning teenekas vallavolikogu liige ja endine riigikogu liige Mai Treial.

Mai Treial
Mai Treial Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mai Treial on aastakümneid panustanud oma teadmisi, oskusi, pühendumust ja hoolivust Jõgeva piirkonna arendamisse. Jõgeva maasekretärina aitas ta kaasa 1990. aastate alguse omavalitsusreformi teostumisele. Hiljem on ta olnud Jõgeva linnavolikogu mitme koosseisu ja Jõgeva vallavolikogu eelmise koosseisu saadik ning pidanud ka volikogu esimehe ja aseesimehe ametit. Aastatel 1995–2011 kuulus Mai Treial Rahvaliidu saadikuna riigikogusse. Ka sel ajal tegi ta märkimisväärseid pingutusi, et elu Jõgeva vallas edeneks. Praegu juhib Mai Treial Jõgeva seenioride ühendust Arukate Akadeemia.

Ettevõtja Kaido Lehtla (keskel).
Ettevõtja Kaido Lehtla (keskel). Foto: Sille Annuk

Akende ja uste tootmisega tegeleva ettevõtte Juta ja Kaido asutaja Kaido Lehtla on kolme aastakümne jooksul ettevõtjana kaasa aidanud Jõgeva piirkonna arengule. Ta on toetanud Jõgeva valla spordi- ja kultuuriürituste korraldamist ning varustanud Jõgeva põhikooli tööõpetusklassi materjalidega. Kaido Lehtla on kaasa teinud ka Jõgeva linnavolikogu mitmes koosseisus ning olnud mitme linna arengu seisukohalt olulise idee algataja.

Et tänavu otsustas Jõgeva vallavalitsus Eesti Vabariigi aastapäeva piduliku vastuvõtu ära jätta, käisid Jõgeva vallavanem Angela Saksing ning vallavolikogu esimees Priit Põdra aukodanikke isiklikult õnnitlemas täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles