Loone Ots: kindral Põdra nimi peaks siiski võitma Pepleri oma

Loone Ots
, Tartu volikogu liige, EKRE
Copy
Loone Ots
Loone Ots Foto: Erakogu

Kindral Ernst Põ(d)der ei ole moonakas, kellele lubatakse hütike suure talu ääremail. Ta oli siiski palju rohkem kui ainult sõjamees. Ta oli Eesti riigi kahekordne päästja, nii Vabadussõjas kui ka 1. detsembril 1924.

Patrioodi ja Tartu elanikuna on mul tuline heameel, et EKRE algatus anda Pepleri tänavale tagasi Kindral Põdra nimi on leidnud laialdast vastukaja ning suunanud Tartu inimesed meie kangelaste üle nii mõtlema kui ka väitlema. Eriti teretulnud on, kui mõttearendusse sekkuvad Toomas Kiho mõõtu tartuvaimlane ja linnapea Urmas Klaas. See kinnitab veel kord, et teema on tähtis.

Kiho soovitab oma arvamusloos (TPM, 9.2) anda Kindral Põdra tänava nimi kesklinnas paiknevale, kaht põhitänavat ühendavale osale Väike-Tähe tänavast. Iga tartlane tunneb seda tänavajupikest. See on liiga pisike, et olla meie suure kindrali nime kandja. Liiga ahtake, et kogu tema suurust mahutada. Ei saa ju selle valiku alus olla argument, et kaitsekolledži tagaseina aknad vaatavad sel juhul kindrali tänava poole – kindral väärib ikka paraadsissekäiku! Ja kui seda ei ole, pole mõtet tänavasilti tagatrepile kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles